Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Legendárny Brodeur by mohol začať sezónu proti Slovensku

Kanadský hokejový brankár Martin Brodeur by mohol absolvovať tohtosezónnu premiéru v novembrovom zápase Nemeckého pohára v Mníchove proti Slovensku.

20.10.2014 13:13
Martin Brodeur Foto: ,
Martin Brodeur.
debata

Štyridsaťdvaročný gólman je v súčasnosti neobmedzeným voľným hráčom a zatiaľ je bez klubovej príslušnosti. Podľa Elliotta Friedmana z kanadskej športovej siete Sportsnet má o štart Brodeura na Nemeckom pohári záujem kanadská federácia Hockey Canada.

Brodeur je legenda New Jersey Devils. Po skončení minulej sezóny NHL mu vypršal kontrakt a na novom sa zatiaľ nedohodol so žiadnym záujemcom. Kanaďan by chcel chytať za klub, ktorý má šancu na zisk Stanleyho pohára. V posledných dňoch sa spomínal záujem Toronta či Colorada. V kanadskom drese by sa mohol pred vstupom do NHL rozchytať.

Štyridsaťdvaročný Brodeur je držiteľom nielen klubových rekordov New Jersey Devils a historicky najúspešnejším hráčom tohto klubu podľa ankety medzi fanúšikmi, ale aj lídrom rôznych štatistík brankárov v profilige. Odchytal v nej najviac víťazných zápasov (668) a dosiahol najviac shutoutov (124).

Kanada na Nemeckom pohári štartovala naposledy v roku 2012. V Mníchove sa so Slovenskom stretne 7. novembra o 16.30 h, nasledujúci deň hrá so Švajčiarskom a v nedeľu 9. novembra s Nemeckom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecký pohár #Martin Brodeur