Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci odohrajú domáci šampionát v Bratislave

Slovenská hokejová reprezentácia bude hrať svoje zápasy na majstrovstvách sveta 2011 v Bratislave. V stredu to potvrdil generálny riaditeľ organizačného výboru svetového šampionátu Igor Nemeček. V Bratislave uvidia fanúšikovia zápasy základných skupín A a D, v Košiciach sa zasa budú hrať duely B a C-skupiny.

26.05.2010 16:03
Slovensko Dánsko smútok Foto:
Slovenskí hokejisti.
debata (41)

V slovenskej metropole sa predstavia okrem domáceho tímu aj favoriti šampionátu Rusko, Fínsko a Česko, do Košíc zavítajú Kanada, Švédsko či USA. V Bratislave šampionát aj vyvrcholí, duely vyraďovacej fázy sa budú hrať na zrekonštruovanom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

„Definitívne sa rozhodlo, že zápasy skupín A a D sa budú hrať v Bratislave a ďalších dvoch v Košiciach. Na kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie nám odporučili, aby v hlavnej hale hralo domáce mužstvo. K tomu názoru sa priklonili aj zástupcovia marketingového partnera Infrontu a televízne spoločnosti,“ povedal Igor Nemeček.

Hrací plán šampionátu, ktorý sa uskutoční od 29. apríla do 15. mája, je už pripravený. V súčasnosti ho musia schváliť ešte národné federácie šestnástich účastníckych krajín. V minulosti sa objavili aj úvahy o tom, že by slovenský tím odohral aspoň jeden duel šampionátu v Košiciach. „Bohužiaľ, nie je to možné, aby sa tímy presúvali počas skupinovej fázy medzi dvoma mestami. Výnimkou sú iba duely o záchranu,“ dodal Igor Nemeček.

Organizátori sa neobávajú, že by o zápasy v Košiciach bol pre nepridelenie zápasov so slovenskou reprezentáciou menší záujem. „Ak by to bolo opačne, asi by sme dostávali rovnaké otázky. V Bratislave je väčšia hala, jej kapacita je pre MS o 2000 divákov viac ako v Košiciach. V Košiciach budú hrať tri atraktívne tímy, predstavia sa tam olympijskí víťazi z Kanady, strieborní medailisti z Vancouveru USA i tretie mužstvo z posledného šampionátu Švédsko. Verím, že aj diváci v Košiciach si nájdu vo svojom programe čas pre návštevu šampionátu,“ vyslovil nádej Nemeček.

Vstupenky na MS 2011 sa začnú predávať koncom leta a začiatkom jesene. Organizátori ešte čakajú na potvrdenie hracieho programu a potom pripravia cenové relácie pre lístky na jednotlivé zápasy.

Zloženie základných skupín MS 2011:

A-skupina (Bratislava): Rusko, Slovensko, Nemecko, Slovinsko
B-skupina (Košice): Kanada, Švajčiarsko, Bielorusko, Francúzsko
C-skupina (Košice): Švédsko, USA, Nórsko, Rakúsko
D-skupina (Bratislava): Fínsko, Česko, Lotyšsko, Dánsko

41 debata chyba