Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar figuruje v TOP 10 rebríčka mladých hviezd

V "horúcich" rebríčkoch hokejových talentov, ktoré by v blízkej budúcnosti nemali chýbať na ľade NHL, sa podľa rešpektovaného kanadského magazínu The Hockey News objavila aj trojica úspešných slovenských reprezentantov z výberu do 20 rokov, ktorý obsadil na MS v Ottawe 4. miesto.

07.01.2009 10:52
SR20 Tatár Foto: ,
Tomáš Tatar sa teší z gólu v americkej sieti na MS v Kanade.
debata

V rebríčku hviezd svetového juniorského šampionátu sa na 9. mieste objavil 18-ročný center Tomáš Tatar, ktorý je podľa centrálneho skautingu najlepšie korčuľujúcim Slovákom a streleckým lídrom svojho tímu. Najväčším objavom juniorského svetového šampionátu je podľa The Hockey News brankár slovenskej reprezentácie a člen All Star výberu Jaroslav Janus.

„Kto iný by mohol byť jednotkou? Získal si srdcia všetkých hokejových fanúšikov s výnimkou Fínov a Američanov, ktorých tímy svojim výkonom vyradil, a katapultoval sa minimálne pre túto chvíľu na vrchol draftových rebríčkov,“ hodnotí The Hockey News výkony 19-ročného Prešovčana.

V poradí objavov nechýba na 9. mieste ani 19-ročný Zvolenčan Jaroslav Valach, ktorý je „silnou vežou zadných radov, rozkvitol neskôr, ale teraz by sa mal určite nájsť tím NHL, ktorý mu dá šancu.“ Ani jeden so spomenutých slovenských hokejistov ešte nebol draftovaný. Zatiaľ čo Tatar bude k dispozícii prvýkrát až v roku 2009, Janus zostal bez povšimnutia minulý rok a o Valacha neprejavili záujem kluby NHL dokonca už dvakrát – v roku 2007 a 2008.

debata chyba