Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráčov Lightning som poznal aj z playstation

Fínsky brankár Slovana Sasu Hovi opäť potvrdil, že patri medzi elitných gólmanov. Strelcov Tampy Bay privádzal do šialenstva, keď im likvidoval jednu šancu za druhou. Aj vďaka jeho perfektnému výkonu držal Slovan s klubom z NHL krok po celý hrací čas.

01.10.2008 03:02
Sasu Hovi Foto:
Brankár Slovana Sasu Hovi.
debata

„Bol to dobrý zápas a kvalitný hokej. Škoda dvoch gólov v mojej sieti, keďže oba sme si dali vlastne sami od našich hokejok. Úvod duelu nám nevyšiel, no potom sme začali hrať lepšie a mohli sme dokonca aj vyhrať. Dopredu nás hnal plný štadión, bolo to iné ako v extralige. Boli sme naozaj blízko, aby sme porazili klub NHL, škoda, ale aj tak sme spokojní,“ konštatoval 26-ročný odchovanec Tappary Tampere.

Úvod stretnutia belasým nevyšiel, keď inkasovali už po 105 sekundách hry. Potom sa však aj zásluhou istých zákrokov Hoviho Bratislavčania prebrali a začali hrať svoju hru. „Mali sme pred nimi veľký rešpekt, sú to predsalen obrovské hviezdy. My s nimi prakticky hrávame každý deň, na playstation (smiech). Na ľade sme si však časom uvedomili, že s nimi môžeme hrať. Hra bola rýchlejšia, no puk rovnaký ako v lige,“ pripojil.

Skvelé výkony Sasu Hoviho z posledných dvoch rokov neunikli ani fínskym pozorovateľom z národného zväzu, ktorí sa prišli pozrieť na jeho predstavenie proti Tampe. Otvorí mu aj tento duel dvierka do reprezentácie? „Zápas s Tampou a duely Ligy majstrov, ktoré nás čakajú, beriem veľmi vážne, keďže sa v nich môžem blysnúť a môžu mi veľmi pomôcť v mojej ďalšej kariére. Teraz sa mi darilo, hádam to bude pokračovať a zachytám si aj v národných farbách,“ vyznal svoju túžbu útly blondiak.

O prvý gól Slovana sa postaral v 27. minúte Marek Uram, keď po priťuknutí Romana Kukumeberga zoči-voči gólmanovi Mikovi Smithovi nezaváhal. Druhý gól mohol pridať v nájazdoch, no nemieril presne. „Škoda toho vylúčenia dvoch našich hráčov. Ak by sme nehrali 3 proti 5, tak sme to mohli udržať a vyhrať. Záverečné nájazdy, to je už lotéria, my sme, bohužiaľ, mali menej šťastia,“ priz­nal Uram.

Pred zápasom nedával slovanistom takmer nikto šance na úspech. Oni však zabrali a Tampu mohli dokonca poraziť. Aké skúsenosti si zoberú hráči zo zápasu? „Že sa dá hrať s každým tímom vyrovnaná partia. Odohrali sme super zápas, ukázali sme, že na Slovensku vieme hrať skvelo. Bratislava žila hokejom, čo bolo super, škoda, že takéto zápasy nie sú aj častejšie,“ dodal Uram.

debata chyba