Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Chára sa nevie zastaviť, tentokrát bežal maratón vo floridskom teple. Má nový cieľ

Zdeno Chára počas uplynulého víkendu opäť prekonával sám seba. Pred týždňom absolvoval náročné preteky v Daytone, ktoré vyhral, túto nedeľu už štartoval na maratóne v Palm Beach na Floride.

11.12.2023 18:00
409865784 884485776396600 8683607137803711014 n Foto:
Chára si doprial ledva týždeň oddychu.
debata

Bývalý slovenský hokejista opäť potvrdil, že má svoje hranice inde ako väčšina ľudí. Pred týždňom triumfoval na podujatí v Daytone, ktoré sa skladalo z takmer dvojkilometrového plaveckého úseku, 90 kilometrovej cyklistickej trasy a polmaratónu.

Tento víkend si doprial „iba“ klasický maratón, ktorý sa konal vo floridskom Palm Beach.

Víťaz Stanleyho pohára ho odbehol v čase 3:59:17, čo v jeho vekovej kategórii stačilo na pekné 5. miesto. Išlo už o jeho šiesty maratón v priebehu ôsmich mesiacov.

07. Zdeno Chára Čítajte viac Američan sa dočkal hetriku. Chárov rekord však neprekonal

Na známom podujatí v Bostone v apríli tohto roka dosiahol čas 3:38 h, potom sa neustále zlepšoval. Vo Wyomingu to bolo 3:27 h, v Portlande to stihol o tri minúty rýchlejšie. Na októbrovom Baystate Marathon zaznamenal doterajší osobný vrchol časom 3:16 h.

Na poslednom maratóne sa pod jeho čas podpísalo aj teplé floridské počasie, bežalo sa v teplotách okolo 25 stupňov.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zdeno Chara (@zeechara33)

Chárovým cieľom je úspešne absolvovať všetky maratóny, ktoré patria do série Majors. Ide o šesť najväčších svetových podujatí (Boston, New York, Chicago, Berlín, Londýn a Tokio), na ktorých sa zúčastňujú desaťtisíce bežcov, na štarte býva minimálne 38 000 súťažiacich.

„Najbližšie je v pláne Londýn v apríli,“ potvrdil Chára pre The Sun. „Je skvelé zúčastniť sa na všetkých Majors po celom svete, bežať v iných krajinách počas rôznych ročných období,“ dodal Slovák, ktorého k maratónom priviedla zvedavosť, ale aj možnosť novej výzvy pre seba samého.

"Chcel som to skúsiť. Mám šťastie, že poznám veľa bežcov so skúsenosťami z maratónov. Ich rady mi pomohli k tomu, aby som bol adekvátne pripravený.

828116198 Čítajte viac Prvenstvo sa presúva do Ruska. Pri otvorení najväčšej hokejovej arény sveta bol aj slovenský obranca

Chára musel zmeniť celý prístup k tréningu. Dovtedy sa sústreďoval na rýchlosť a intenzitu, ktoré potrebuje špičkový hokejista, no pri behu je to hlavne o výdrži.

„Je to zmena, hokejová príprava je oveľa intenzívnejšia. Z rýchleho, výbušného športu som prešiel k niečomu, kde záleží hlavne na konzistentnosti a udržiavaniu tempa, bolo to niečo nové.“

Chára však nemá v pláne hnať sa za rekordnými časmi. „V mojom veku ide hlavne o dokončenie pretekov a dobrý pocit z činnosti,“ vysvetlil v novembrovom rozhovore.

Najlacnejšie body hráčov Montrealu v NHL Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček podľa pomeru ročného...
debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #maratón #behanie #Palm Beach