Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Škandál u susedov. Trio hráčov strieborného tímu dopovalo, jeden je známy aj slovenským fanúšikom

Hokejisti Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl z Mountfieldu Hradec Králové, strieborného tímu minulej sezóny českej extraligy, mali v uplynulom období pozitívny test na zakázanú látku.

30.05.2023 19:14
ČR SR Hokej play off finále 4. Třinec Mountfield Foto: ,
Hokejisti Hradca Králové.
debata

Antidopingový výbor Českej republiky o tom v pondelok informoval klub. Ten pozastavil všetkým trom hráčom profesionálne zmluvy a až do vyriešenia prípadu boli vyradení z mužstva.

Hradec Králové sa v stanovisku na svojej oficiálnej webstránke jednoznačne dištancuje od podobných aktivít hráčov a užívania akýchkoľvek doplnkov stravy s obsahom zakázaných látok, aj keď išlo o nevedomé a neúmyselné porušenie pravidiel:

SR Hokej TEL play off 1/4 6. Michalovce Slovan KEX Čítajte viac Koniec pre šiestich hráčov. Michalovce i Zvolen spravili v kádri poriadny rez

"Klub sa proti takémuto správaniu ohradzuje a zároveň sa na tomto priestupku vedome ani nevedome nepodieľal. Hráči boli pravidelne preventívne upozorňovaní na potrebu dôkladnej kontroly všetkých doplnkov stravy na prítomnosť zakázaných látok.

Podľa hráčskej zmluvy sú povinní konzultovať zloženie všetkých liekov a výživových doplnkov pred ich užitím s klubovým lekárom. To sa aj pravidelne robí, ale v tomto prípade sa tak z neznámeho dôvodu nestalo.

Zo strany dotknutých hráčov teda došlo k individuálnemu porušeniu tohto pravidla."

Draisaitl a Nemecko Čítajte aj Rusom ani Čechom sa nepribližujeme. Tím, aký mali Nemci na MS, som už dávno nevidel, vraví Draisaitl

Vedenie klubu s nimi však naďalej udržiava kontakt v súvislosti s ich ďalším postupom a osvetovou činnosťou.

V nadväznosti na toto dopingové zistenie, klub zintenzívňuje svoje preventívne a osvetové aktivity aj v mládežníckych kategórií.

Vzhľadom na prebiehajúce konanie nebudú členovia Mountfieldu Hradec Králové poskytovať k tejto záležitosti žiadne ďalšie komentáre.

McCormack je známy aj slovenským fanúšikom, pred odchodom do Česka obliekal dresy Nitry, Trenčína a Michaloviec.

Hokejové MS 2023 v číslach Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Slovák, Čech aj Maďar. Pozrite si najlepších...
debata chyba
Viac na túto tému: #HK Mountfield Hradec Králové