Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká pocta pre mladého Slováka. V prvej zámorskej sezóne získal prestížne ocenenie

V posledných rokoch nebývalo zvykom, aby bol slovenských hokejista v zámorí vyhlásený za najlepšieho hráča klubu v sezóne. Teraz sa to podarilo 19-ročnému Filipovi Mešárovi, ktorého si vlani v 1. kola draftu NHL vybral Montreal Canadiens.

25.05.2023 08:04
Mešár Foto:
Filip Mešár.
debata (7)

V tejto sezóna pôsobil Mešár v kanadskej juniorskej súťaži Ontario Hockey League v tíme Kitchener Rangers. V 52 zápasoch nazbieral 51 bodov (17+34) a bol šiestym najproduktívnejším hráčom klubu.

Ako informoval klub na sociálnych sieťach, Mešár si za výkony a vystupovanie vybojoval prestížnu Blueline Club Award. „Toto ocenenie sa udeľuje hráčovi, ktorý najlepšie stelesňuje športového ducha a rešpekt k hre v pravom zmysle slova,“ uviedol Kitchener Rangers.

Okrem toho kluby vyzdvihol na odchovancovi popradského hokeja jeho profesionalitu, zdvorilosť pri rozhovoroch s médiami, personálom a ostatnými spoluhráčmi.

Mesár sa rozhodol vlani v lete pre odchod do zámoria po úspešnom pôsobení v extraligovom Poprade a vydarených majstrovstvách sveta do 18 rokov, na ktorých nazbieral 12 bodov v siedmich zápasoch (5+7).

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Filip Mešár #Kitchener Rangers #Ontario Hockey League