Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf CSKA: Cudzinci v KHL sú bojovníci. Špeciálnej vojenskej operácii pomáhajú aj finančne

Igor Esmantovič, prezident úradujúceho majstra KHL CSKA Moskva, vo štvrtok zhodnotil uplynulú sezónu.

12.05.2023 11:55
Igor Esmantovič Foto:
Zľava prezident CSKA Moskva Igor Esmantovič a tréner majstrovského tímu KHL Sergej Fiodorov.
debata (5)

Na tlačovej konferencii okrem iného prezradil, že cudzinci v ruskej hokejovej súťaži finančne pomáhajú špeciálnej vojenskej operácii, ako Rusko nazýva svoju inváziu na Ukrajinu.

„Situácia so špeciálnou vojenskou operáciou sa dotýka aj cudzincov, ktorí hrajú v KHL. Ale prejavujú sa ako bojovníci. Niektorí dokonca pomáhajú aj finančne,“ uviedol Esmantovič pre championat.com, jeho slová priniesol aj portál TN.cz.

tomek regenda Čítajte aj Súhlasia Slováci s neúčasťou hráčov z KHL na MS? Výsledky prieskumu môžu prekvapiť

Rusko a Bielorusko dostali od Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) zákaz štartov nielen v tejto, ale aj v ďalšej sezóne. Obe krajiny vynechajú minimálne tri seniorské šampionáty.

Tréner CSKA Moskva a niekdajší hviezdny útočník Sergej Fiodorov šampionát v Tampere a v Rige nezaujíma.

„Nebudem sledovať majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ak sa objavia nejaké informácie alebo videá, ktoré budeme potrebovať, tak uvidíme. Akí sú oni k nám, takí sme my voči nim. Nie je tam žiadne Rusko,“ uviedol Fiodorov pre spomínaný zdroj.

SR Bratislava Hokej Turnaj Kaufland Cup Cehlárik Čítajte aj Ide do Ruska alebo nie? Gernát reagoval na šumy okolo KHL úsmevom a záhadnými slovami

Koncom marca sa Slovenský zväz ľadového hokeja rozhodol nepozvať do národného tímu hráčov z KHL pod vplyvom vojny, ktorú vo februári 2022 rozpútali na ukrajinskom území Rusi s podporou a pomocou Bielorusov.

V KHL pôsobí niekoľko hráčov SR, pričom brankár Július Hudáček z kazašského Barysu Astana už ukončil reprezentačnú kariéru.

V ročníku 2022/2023 v KHL hrali aj obrancovia Christián Jaroš a Michal Čajkovský či útočníci Michal Krištof, Adam Liška a Tomáš Jurčo. Krídelník Samuel Buček začal ročník v ruskom Nižnekamsku, od polovice októbra 2022 však hral v Česku za majstrovský Třinec.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Sergej Fiodorov #Igor Esmantovič