Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stretne sa s talentovanými krajanmi? Experti zaradil Dvorského do najlepšej päťky

Útočník Dalibor Dvorský by mohol byť tretím slovenským hokejistom v priebehu jedného roka, ktorého si vyberie klub Montreal Canadiens na drafte nováčikov do zámorskej NHL.

11.05.2023 22:16
Dalibor Dvorský Foto:
Dalibor Dvorský sa teší z gólu v zápase proti Fínom.
debata

Podľa experta Marca D'Amica z portálu Montreal Hockey Now by Habs mohli zvažovať využitie svoje prvej voľby na tohtoročnom drafte z piateho miesta aj na 17-ročného centra švédskeho klubu AIK Štokholm.

"Dvorský je vysoko cenený a tvrdo hrajúci center, ktorý sa dobre orientuje pre bránkou súpera. V druhej švédskej lige mužov sa zatiaľ nepresadil výraznejšie v ofenzíve, aj keď medzi rovesníkmi v juniorskej súťaži dominoval.

Patril ku hviezdam MS hráčov do 18 rokov, kde gólmi a energiou takmer doviedol Slovákov k bronzu. Profiluje sa ako všestranný hráč do prvých dvoch útokov, no nie nevyhnutne ako ofenzívna hviezda.

ČR SR šport Ostrava hokej príprava Slovensko MS2023 Čítajte viac Môže to dopadnúť zle. Hokejové osobnosti krotia slovenské ambície

Bol by bezpečnou voľbou, keďže je už blízko k tomu, aby bol fyzicky pripravený na NHL," myslí si odborník o Zvolenčanovi.

Ak sa predpoveď D'Amica naplní, Dvorský sa stane spoluhráčom slovenských útočníkov Juraja Slafkovského a Filipa Mešára.

Slafkovského vlani draftoval Montreal z celkovej prvej priečky a urobil z neho historicky prvú jednotku draftu zo Slovenska. Mešára si tiež vybral ešte v prvom kole – z 26. pozície. Kým Slafkovský už absolvoval takmer polovicu sezóny v NHL, Mešár zatiaľ pôsobil iba v kanadskej juniorskej OHL.

Pamätné duely Slovenska s Českom Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Veľké debakle, nezabudnuteľné boje o cenné...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dalibor Dvorský