Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcinko opúšťa majstra, Rosandič vicemajstra. Jurčina dementoval angažmán v hokejovej exotike

Tomáš Marcinko po štyroch majstrovských sezónach za sebou s tímom HC Oceláři Třinec zmenil pôsobisko v rámci českej extraligy a podpísal zmluvu s Kometou Brno.

02.05.2023 13:26
Tomáš Marcinko Foto: ,
Tomáš Marcinko v drese Třinca.
debata

Ako informuje klub na svojom webe, okrem Marcinka získal aj ďalšieho skúseného slovenského útočníka Lukáša Cingeľa. Ten spolu s krajanom Mislavom Rosandičom opustili káder tímu HK Mountfield Hradec Králové. V Brne nepokračuje brankár Marek Čiliak.

Tridsaťpäťročný center Marcinko prispel k tohtoročnému ligovému titulu „oceliarov“ 13 bodmi (5+8) v 20 zápasoch play-off, v základnej časti nazbieral 31 bodov (10+21) v 41 dueloch.

Okrem Třinca už hrával v Česku aj za Pardubice. Účastník troch seniorských majstrovstiev sveta a dvoch olympiád má na konte celkovo päť ligových primátov v kariére, ten prvý dosiahol v roku 2014 s HC Košice.

daňo titul Čítajte aj Třinec s ôsmimi Slovákmi obhájil titul, zlatý gól strelil Hudáček

Tridsaťročný center Cingeľ opustil Hradec Králové po šiestich sezónach, v tej uplynulej sa s tímom prebojoval až do finále play-off.

V štyroch dueloch vyraďovacej časti dvakrát skóroval, v základnej časti si pripísal 32 bodov (11+21) v 51 stretnutiach a vytvoril si nové osobné maximum.

V českej extralige už pôsobil aj v Sparte Praha, s ktorou sa stal v roku 2016 vicemajstrom krajiny. Slovensko reprezentoval na dvoch svetových šampionátoch a ZOH 2018 v Pjongčangu.

ramsay Čítajte aj Škrty v nominácii neprežili dvaja brankári, prichádza útočník zo zámoria

Dvadsaťosemročný obranca Rosandič bol v Hradci Králové na hosťovaní z Liberca, no vedenie HK mu neponúklo novú zmluvu. V 32 dueloch základnej časti po príchode do tímu zaznamenal sedem asistencií a 18 súbojoch play-off si pripísal gól a prihrávku.

Bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu sa stal v sezóne 2020/2021 vicemajstrom Česka s Libercom a v roku 2017 získal titul v slovenskej extralige s Banskou Bystricou.

„Lukáš patril k najstabilnejším a najlepším hráčom nášho mužstva počas celého pôsobenia v Hradci. Zanechal tu silnú stopu a bol pri našich najväčších športových úspechoch,“ povedal o Cingeľovi generálne manažér HK Mountfield Aleš Kmoníček na oficiálnom klubovom webe.

9. Slovensko Čítajte aj Od siedmich k tisícom. Účastníci MS sa pýšia krásnymi štadiónmi, Slováci sú vyššie ako Maďari, Česi však oboch zatienili

K Rosandičovi uviedol: „Patrí mu vďaka za to, že prišiel v čase našej veľkej maródky v tíme ako súčasť hráčskej výmeny. Keďže to už v Hradci poznal, rýchlo sa stal pevnou súčasťou našej obrany a prispel k tohtoročnému historickému úspechu klubu.“

Jurčina nebude pokračovať v Izraeli

Slovenský hokejista Milan Jurčina dementoval správu českého portálu hokej.cz, podľa ktorého sa rozhodol zmeniť rozhodnutie o konci kariéry a dohodol sa na zmluve s izraelským klubom Holon Vipers.

Milan Jurčina v tvrdom súboji s kanadskou... Foto: CRIS BOURONCLE / AFP / Profimedia
Jurčina Crosby Milan Jurčina v tvrdom súboji s kanadskou hviezdou Sidneym Crosbym počas semifinále olympijského turnaja vo Vancouvri 2010.

"Zachytil som v uplynulých dňoch článok o mojom pôsobí v Izraeli, ale musím povedať, že sa to absolútne nezakladá na pravde. Neviem, odkiaľ to dané médium zobralo.

Je to výmysel a dištancujem sa od toho. Kariéru som ukončil a hokej hrať už neplánujem," uviedol v oficiálnom vyjadrení čoskoro 40-ročný bývalý reprezentačný obranca.

Jurčina odohral 451 zápasov v zámorskej NHL. Počas kariéry, ktorú oficiálne ukončil vlani 2. decembra, si obliekal dresy Bostonu, Washingtonu, Columbusu a New Yorku Islanders, uplynulé štyri sezóny strávil v pražskej Sparte. Na konte má tri účasti na ZOH a zahral si na piatich MS.

Účastníci MS 2023. Kto má najviac hokejových hál? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Slovinsko - 7 krytých zimných štadiónov,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Marcinko #Kometa Brno #HC Oceláři Třinec