Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má dva tituly majstra sveta, hral v NHL. Exreprezentantovi Česka hrozí desaťročné väzenie

Dlhmi prevyšujúcimi 200 miliónov korún (8,5 milióna eur) sa jeho problémy len začínajú. Dvojnásobný hokejový majster sveta Michal Sýkora, ktorému nevyšlo podnikanie so zlatom, sa musí obávať dlhoročného väzenia.

26.04.2023 08:30
Collage Maker-26-Apr-2023-07-50-AM-1113 Foto:
Michal Sýkora v reprezentačnom drese pred dvoma desaťročiami a v pondelok na pojednávaní na súde.
debata (1)

Ako informoval iSport.cz, 49-ročnému Sýkorovi hrozí až desať rokov za mrežami. Majstra sveta z rokov 1996 a 2000 v pondelok čakalo vypočúvanie pred súdom, nakoľko poškodeným nedokázal vysvetliť, kam sa stratili kilogramy zlata, ktoré mal mať stále u seba.

No ani pred súdom sa poškodení veľa nedozvedeli. „Zahmlievanie, zahmlievanie, zahmlievanie!“ hneval sa insolvenčný správca Radim Janoušek, keď si vypočul Sýkorove tvrdenia.

Radek Faksa Čítajte viac Fanúšikov v Dallase zamrazilo, Čech ťažko vstával z ľadu. Islanders odmietli koniec sezóny v NHL

Bývalý špičkový obranca s vážnou tvárou tvrdil, že zlaté tehličky má v trezore u cudzej firmy. Tá s ním údajne nekomunikuje a Sýkora nemá od zlata v hodnote miliónov eur žiadny doklad. Tehličky a chýbajúce peniaze sa pritom nikdy nepokúšal vymáhať oficiálnou cestou.

Exreprezentant Česka vypovedal, že pri expanzií na ázijský trh ho podviedli jeho obchodní partneri. Dokázať vo ale nemôže, o údajných projektoch za ďalšie milióny opäť nemá žiadne doklady.

Aj kvôli tomu by malo prísť na Sýkoru trestné oznámenie. V prípade sa už angažuje aj štátna zástupkyňa, ktorá u pondelkového vypočúvanie často len neveriacky krútila hlavou.

SR Hokej TEL play off finále 5. Košice Zvolen KEX Čítajte viac Kluby lamentujú, že nemajú peniaze. Cudzincom však zaplatia aj plienky

„Tu sa nebavíme o tom, že spoločnosť urobila zlé rozhodnutie a skrachovala. On nevyhlásil úpadok však, nevymáhal pohľadávky, nevrátil zlaté tehličky a z dokladov je zrejmé, že inkasoval peniaze za investície v čase, keď už nevedel, že nebude mať ako zaplatiť,“ vymenoval problémy zástupca veriteľov David Satke.

Ak mu bude takéto konanie dokázané, môže sa jednať o spreneveru a podvod, za čo by Sýkorovi hrozilo až desať rokov nepodmienečne.

Potvrdené posily z NHL, ktoré sa predstavia na MS Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V krátkych príbehoch vám predstavíme hokejistov...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #Michal Sýkora #súdne konanie