Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česko plače za deväťročným hokejistom z Olomouca. V aute vyrazil na zápas, do bránky však už nenastúpil

Hrôzostrašnú správu v pondelok zverejnil hokejový klub z českého Olomouca. Brankár tamojších žiakov, deväťročný Adam Koutný, zomrel po automobilovej nehode.

22.03.2023 09:24
Adam Koutný Foto:
Adam Koutný.
debata (2)

„Vedenie hokejového klubu oznamuje všetkým svojim členom a priaznivcom, že kariéra jedného nášho mladého hokejistu končí najstrašnejším spôsobom, ktorý si možno predstaviť,“ odkázal klub.

Deviate narodeniny oslávil Koutný len v piatok. Podľa klubu bol účastníkom sobotňajšej tragickej automobilovej nehody a zomrel na druhý deň.

„Celý klub vedený úprimným súcitom s tragickým nešťastím, ktoré postihlo Adama i celú jeho rodinu, vyjadruje svoju najhlbšiu účasť a úprimnú sústrasť,“ píše sa vo vyhlásení.

Ako výraz spolupatričnosti s utrpením rodiny a ako výraz vzťahu k nádejnému mladému hráčovi pred utorňajším stretnutím štvrťfinálovej série proti Pardubiciam fanúšikovia držali minúta ticha.

K tragédii došlo v sobotu dopoludnia. Chlapec bol na ceste na hokejový zápas, na ktorý však nedorazil. Podľa informácií Olomouckého denníka bol súčasťou sobotnej nehody na diaľnici D1, kde došlo k stretu osobného a nákladného auta.

Na miesto letel vrtuľník. Adam zomrel na druhý deň. Vo vozidle okrem deväťročného chlapca išlo na zápas ešte ďalšie dieťa. To malo byť v nedeľu prepustené z nemocnice domov.

Jaroslav Janus Čítajte viac Janus vysvetľuje, prečo teraz reprezentáciu nerieši. Jeden futbalový brankár mu poriadne lezie na nervy
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Koutný