Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemec opäť skóroval a prekonal rekord Vojnova, Chromiak ukončil gólové suchoty

V noci na pondelok zasiahli v nižšej zámorskej súťaži AHL do hry traja slovenskí hokejisti a všetci bodovali.

13.03.2023 08:42 , aktualizované: 09:48
Nemec Foto:
Šimon Nemec na archívnej snímke.
debata

V treťom zápase za sebou skóroval obranca Šimon Nemec, ktorého Utica prehrala s Lehigh Valley 2:5. Bol to jeho deviaty gól v sezóne, v nej odohral 51 duelov so ziskom 22 bodov.

Prekonal tak historický ligový rekord v počte gólov obrancu do 19 rokov, doteraz sa oň delil s Rusom Vjačeslavom Vojnovom, ktorý v ročníku 2008/2009 strelil osem gólov.

Šesťzápasové gólové suchoty ukončil útočník Martin Chromiak, ktorý pri prehre jeho Ontaria s Calgary (3:4) strelil svoj 14. presný zásah v sezóne.

Na konte má 27 bodov v 41 stretnutiach.

Bodoval aj Marián Studenič, ktorý zaznamenal 20. asistenciu v tomto ročníku. Jeho Texas však prehral s Coachella Valley 3:6. Studenič si v 52 zápasoch sezóny pripísal 36 bodov.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Nejaké to kilo pribudlo. Slafkovský počas zotavovania naberá parametre NHL, pozrite, aký je z neho „maco"

Mešárova asistencia

Filip Mešár zaznamenal asistenciu v noci na pondelok v juniorskej OHL. Jeho tím Kitchener Rangers však prehral na ľade Sarnie Sting 3:6.

Devätnásťročný útočník dosiahol jubilejnú 30. asistenciu v sezóne. Celkovo má po 47 zápasoch na konte 47 bodov, keď pridal aj 17 gólov. Mešár vyslal na bránku súpera dve strely, pripísal si plusový bod a uspel na dvoch z piatich vhadzovaní.

Slovák je vysoko. Najrýchlejší hokejisti v NHL Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
10. Nathan MacKinnon. Začíname hviezdnym...
debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Nemec #Martin Chromiak