Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené, Lopušanová bude študovať a hrať v USA. Teším sa na novú výzvu, hlási

Slovenská hokejová reprezentantka Nela Lopušanová bude od sezóny 2023/2024 študovať a hrať v USA. Od augusta nastúpi na strednú školu Bishop Kearney a zároveň bude hrať aj v súťaži hráčok do 19 rokov za tamojší tím BK Selects U19.

08.03.2023 22:01
Nela Lopušanová Foto:
Nela Lopušanová na MS hokejistiek do 18 rokov.
debata (2)

Na svojej stránke o tom informoval klub Vlci Žilina – mládež.

"V prvom rade tam chcela ísť. Ľudia z tejto školy a klubu mali veľmi dobrý prístup aj spôsob komunikácie. Páčil sa nám ich kvalitný hokejový aj školský program.

Zároveň Nelu v tomto rozhodnutí podporili aj zástupcovia zväzu (SZĽH) a klubu Vlci Žilina – mládež. Aj podľa nich by to pre ňu mohla byť dobrá cesta," povedal Nelin otec Jozef Lopušan.

Lopušan Čítajte viac Lopušanová bola malý prívesok veľkého brata. Keby ste videli tie dobité steny, spomína mama

Lopušanová, ktorá 26. februára oslávila 15. narodeniny, dohrá sezónu 2022/2023 v slovenských súťažiach. V nich si oblieka dres žilinských „Vlkov“.

„Tento klub mi dal veľmi veľa, či už po hokejovej alebo ľudskej stránke. Veľa som sa v ňom naučila. Teším sa na novú výzvu, ale do Žiliny sa vždy budem rada vracať,“ povedala Lopušanová pre klubový web.

V sezóne 2022/2023 žiarila v rôznych súťažiach a aj na medzinárodnej scéne. Na MS hráčok do 18 rokov získala viacero individuálnych ocenení vrátane najprestížnejšieho pre najužitočnejšiu hráčku turnaja.

Nela Lopušanová 2 Čítajte aj Lopušanová je jackpot. Iných vozia rodičia takmer do šatne, ona príde na bicykli ráno o piatej

Zaujala aj viacerými efektnými akciami a vo februárovom debute v reprezentačnom družstve žien strelila hetrik Maďarsku na turnaji v Budapešti.

V doterajšom priebehu ženskej extraligy nastúpila na 8 zápasov, v ktorých nazbierala 49 kanadských bodov (28+21). V kanadskom bodovaní súťaže je na priebežnom 4. mieste, avšak jej konkurentky odohrali viac než dvojnásobný počet zápasov. S priemerom 6,13 bodu na zápas je suverénnou líderkou súťaže.

V ročníku 2022/23 pôsobí aj v lige starších žiakov, resp. hráčov do 16 rokov. So 43 bodmi v 13 dueloch a priemerom 3,31 bodu na zápas patrí k najlepším.

Top draftové jednotky NHL podľa očakávaní Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Nail Jakupov, Edmonton (2012)
Doterajšia...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nela Lopušanová