Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ján Filc sa mohol stať krasokorčuliarom. Inšpiroval ho brat Marián, ktorý zomrel priskoro

Tradíciu udržala bratova vnučka

Vypracoval sa na špičkového trénera. Svojich zverencov priviedol na svetovom šampionáte k zlatu v Göteborgu 2002 i k striebru v Petrohrade 2000. Jeho medailovú zbierku kompletizuje bronz z MS 1999 dvadsaťroč­ných. Ako sám dodáva, najviac si cení štvrté miesto na olympiáde vo Vancouveri 2010.

„Ak beriem do úvahy kvalitu turnaja, konkurenciu, výkony našich, bol to pre mňa hokejový vrchol,“ zdôrazňuje.

Dodnes si však udržal aj vzťah ku krasokorčuľovaniu, pozorne ho sleduje. V ich rodine pokračuje teraz v krasokorčuli­arskej tradícii talentovaná, osemnásťročná Alexandra Michaela Filcová, bratova vnučka. Nedávno sa premiérovo predstavila na majstrovstvách Európy.

"V krasokorču­liarskom prostredí som vyrastal a stále ma zaujíma. Mám prehľad. Neskrývam svoj obdiv k tomu, kam sa tento šport posúva, ak beriem do úvahy najmä techniku, ktorú krasokorčuliari dokážu spojiť s prejavom.

Je jedno, či ide o jednotlivcov, či o športové dvojice alebo tanečné páry. Je to absolútna dokonalosť, oni sa už zavše nekorčuľujú ale vznášajú nad ľadom.

A vždy príde niekto iný, ktorý svoj výkon ešte posunie ďalej. Som zvedavý, ako sa bude tento šport vyvíjať," vraví hokejista Ján Filc.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Filc #Marián Filc