Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pobúrenie za Moravou. Čech gratuluje „obrancom vlasti“, nastúpil v armádnom drese s ruskou vlajkou

Narodil sa v Omsku, no reprezentuje Českú republiku. Do druhej časti vety momentálne viac pasuje minulý čas. Dmitrij Jaškin v lete prestúpil do Petrohradu a tento krok znamenal, že si zabuchol dvere do národného hokejového tímu.

23.02.2023 16:12
Dmitrij Jaškin Foto:
Dmitrij Jaškin v drese Petrohradu.
debata (12)

Po tom, čo Rusko rozpútalo vojnu na Ukrajine, hráčov, ktorí po februári minulého roka prestúpili do KHL, Česi do reprezentácie nepozývajú.

Ako informuje portál Sport.cz, teraz sa zdá byť vylúčené, že by Jaškin ešte niekedy nastúpil za národné mužstvo.

Dôvod? Video, ktoré jeho zamestnávateľ z Petrohradu publikoval na sociálnych sieťach pri príležitosti štátneho sviatku Ruska – Deň obrancov vlasti.

„Hanba! Jaškin gratuluje ruskej armáde a hrá v armádnom drese s ruskou vlajkou,“ píše sa v titulku k správe na spomínanom českom webe.

Polminútové video z dielne klubu sa nesie v znamení odkazu nielen ruským ozbrojeným silám. „Gratulujem všetkým obrancom vlasti,“ prihovára sa v závere Jaškin, syn bývalého obrancu Vsetína Alexeja Jaškina.

Sport.cz pripomenul aj slová 29-ročného krídelníka z novembra: „Rozhodnutie, že nemôžem reprezentovať, bolo pre mňa nečakané a nie veľmi príjemné. Ale toto rozhodnutie urobila Česká republika alebo tí, ktorí tam riadia hokej, takže s tým nemôžem nič robiť.“

SR hokej Miroslav Šatan rozlúčka BAX Čítajte aj Hašek: Šatanov postoj sa mi nepáči, Fico by bol u nás s takými názormi v menšine

Jaškin dal dva góly Petrohradu a pridal jednu asistenciu pri víťazstve 6:5 po predĺžení vo štvrtkovom záverečnom zápase základnej časti KHL na ľade Soči.

Hosťujúci hokejisti v ňom nastúpili v dresoch s vojenskou tematikou a ruskou vlajkou, ktorá na nich inak chýba.

Jaškin s kapitánskym céčkom prevzal pohár pre víťaza základnej časti súťaže:

Viceprezidentom klubu je Roman Rotenberg. Blízky priateľ ruského prezidenta Vladimira Putina je zároveň aj hlavným trénerom mužstva.

Výroky Dominika Hašeka o vojne na Ukrajine Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Od začiatku vojny na Ukrajine sa legendárny...
12 debata chyba
Viac na túto tému: #SKA Petrohrad #vojna na Ukrajine #Dmitrij Jaškin