Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi odvracali historický debakel. Hanba, nič nefungovalo, píšu za Moravou

Hokejisti Fínska uspeli aj v druhom zápase na Švédskych hokejových hrách.

11.02.2023 14:37 , aktualizované: 15:26
Ondřej Beránek Foto: ,
Ondřej Beránek medzi fínskymi hráčmi.
debata (1)

V Malmö zdolali Česko 6:1 a priblížili sa k celkovému triumfu na turnaji.

Sport.cz píše o hanbe.

Česko, Slovensko Čítajte viac Súboj veľkých postáv priniesol emotívny moment. V Prahe sa tlieskalo nielen Naganu, ale aj Göteborgu

„Národnému tímu nefungovalo nič, po dvoch tretinách mu hrozil najvyšší debakel v histórii. Ten nakoniec odvrátili, ale je to len slabá náplasť na konečný neúspech,“ neskrýval kritiku spomínaný web, podľa ktorého si zverenci Kariho Jalonena môžu udobriť fanúšikov v nedeľu proti Švajčiarom.

Fín odkoučoval na českej lavičke jubilejný 30. zápas, no 20. triumfu sa nedočkal.

„Bol to svojím spôsobom ohromujúci zápas. V prvej tretine sme hrali veľmi dobrý hokej, ale dostali sme dva lacné góly. Ešte po tom prvom sme boli tímom, akým sme chceli byť, ale tomu druhému už predchádzalo príliš veľa chýb. Po chybách prišli aj ďalšie góly. Potom už to vyzeralo, že je po zápase," cituje Jalonena ČTK.

Aj po druhej tretine zostal verný svojim zásadám. „Ja na nikoho nekričím. Neverím, že to môže fungovať. Nie je to ani môj štýl a nepomôže to k ničomu, keby som za stavu 0:6 začal kričať. To nepomôže nikomu,“ vysvetlil.

O2 aréna, Slováci Čítajte aj Alergia Hossu v exhibíciách nelimituje. Komu zveril do rúk rozlúčkový zápas so zvučnými menami?

Najvyššia prehra Čechov sa zrodila pred 11 rokmi. Zhodou okolností tiež s Fínmi vo Švédsku – prehrali 0:7. Výsledok 0:6 si odvtedy pripísali dvakrát s Ruskom, raz so Švédskom a s Kanadou.

Fíni v prvom stretnutí zvíťazili v Zürichu nad domácou reprezentáciou 6:5 po predĺžení a nájazdovom rozstrele.

Švédi v druhom sobotnom zápase zdolali Švajčiarsko 2:0, keď víťazný gól zaznamenal už v 9. minúte stretnutia Marcus Sörensen. Švédske hokejové hry sú tretí turnaj seriálu Euro Hockey Tour.

Švédske hokejové hry – sumár:

Fínsko – Česko 6:1 (2:0, 4:0, 0:1)
Góly: 12. Matinpalo (Aaltonen), 15. Aaltonen (Sallinen, Kossila), 22. Ruotsalainen (Oksanen, Jääskä), 24. Ruotsalainen (Oksanen), 29. Saarijärvi (Innala, Mattila), 37. Jääskä (Sallinen, Eronen) – 42. Zohorna (Smejkal, Sobotka)

Švédsko – Švajčiarsko 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly: 9. Wallmark (Sörensen, Persson), 57. Lindberg (Sörensen)

Duel hokejových legiend Česka a Slovenska v Prahe Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
 Fanúšikovia pred O2 arénou čakajú na autogramy...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Českí hokejisti #fínski hokejisti