Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NHL odohral 10 sezón. Meszároš ukončil kariéru

Bývalý slovenský hokejový reprezentant Andrej Meszároš definitívne ukončil hráčsku kariéru vo veku 37 rokov, dôvodom sú najmä zdravotné problémy. Účastník štyroch seniorských majstrovstiev sveta a troch olympijských hier v súčasnosti pôsobí ako športový manažér v klube HK 95 Považská Bystrica zo Slovenskej hokejovej ligy (SHL).

10.02.2023 20:28
11 Meszároš Foto:
Andrej Meszároš.
debata

Naposledy hral v minulej sezóne v extraligovom tíme HK Dukla Trenčín. Priznal, že chcel ešte nastúpiť v drese rodnej Považskej Bystrice.

"Chcel som to skúsiť, aj som viac trénoval. Bol som párkrát na ľade. Mali sme modelovaný tréning s juniormi, lebo odpadol jeden zápas. Silnejšie som vystrelil a začalo ma bolieť posledne operované rameno, pre ktoré som skončil vlani predčasne sezónu v Trenčíne.

Dostával som sa z toho skoro tri týždne. Povedal som si, že mi to už nestojí za to. Zdravie mám len jedno, mám malého syna a rád by som ho chcel naďalej zdvíhať na ruky. Telo povedalo nie.

Chcel som nastúpiť aspoň na jeden zápas a rozlúčiť sa s klubom, kde som začal. Bohužiaľ, zdravie mi to nedovolilo. Je to definitívny koniec," uviedol niekdajší obranca Meszároš pre šport.sk.

Pavol Regenda Čítajte aj Dravý prienik a parádna otočka. Pozrite sa, akými gólmi sa zaskveli Regenda a Chromiak

Andrej Meszároš odohral počas 10 sezón v zámorskej NHL 645 duelov základnej časti so ziskom 238 bodov (63+175) v dresoch klubov Ottawa Senators, Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers, Boston Bruins a Buffalo Sabres. V play-off absolvoval 50 zápasov s bilanciou štyri góly a 13 prihrávok.

„Senátori“ ho draftovali v roku 2004 z 23. miesta a v roku 2007 si s nimi zahral vo finále Stanleyho pohára. V roku 2004 sa stal majster Slovenska s Duklou Trenčín, v extralige hral aj za HC Slovan Bratislava.

V nadnárodnej KHL pôsobil ako kapitán „belasých“ aj v klube Sibir Novosibirsk.

Česko, Slovensko Čítajte aj Súboj veľkých postáv priniesol emotívny moment. V Prahe sa tlieskalo nielen Naganu, ale aj Göteborgu

"Rád by som sa poďakoval celej rodine – manželke, synovi, otcovi, mame a sestre. Potom by som sa rád poďakoval agentom v Amerike aj slovenskému Petrovi Kadlečkovi, fyzioterapeutke Zuzane Rochovej, kondičnému trénerovi Romanovi Švantnerovi, všetkým trénerom, spoluhráčom a kamarátom.

Bez nich by som nemal takú peknú kariéru. V neposlednom rade by som sa rád poďakoval aj fanúšikom a ľuďom, ktorí mi držali palce," povedal Andrej Meszároš, ktorý utrpel v kariére veľa rôznych zranení. S reprezentáciou nezískal žiadnu medailu, najbližšie k nej bol na ZOH 2010 v kanadskom Vancouveri. Slováci tam v zápase o bronz prehrali s Fínmi.

Duel hokejových legiend Česka a Slovenska v Prahe Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
 Fanúšikovia pred O2 arénou čakajú na autogramy...
debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš