Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odchod zo zväzu? Cítil som sa ako zradca. Čechoslováci v roku 1968 museli mlčať, ja teraz nie

Svoje radikálne rozhodnutie neľutuje. Niekdajší hokejový reprezentant Michal Handzuš sa vrátil k minuloročnému odchodu zo štruktúr Slovenského zväzu ľadového hokeja.

10.02.2023 14:58
hokej, michal handzus Foto: ,
debata (16)

Členovia výkonného výboru odsúhlasili, že hráči hrajúci v KHL môžu naďalej reprezentovať. A to aj napriek tomu, že Rusi rozpútali vojnu na Ukrajine.

"Išlo o to, že vnútorne cítim, že nie je možné, aby momentálne našu krajinu reprezentovali hokejisti, ktorí hrajú v KHL aj potom, čo sa stalo a ďalej deje na Ukrajine.

Môžem rozumieť mnohým dôvodom tých jednotlivých chlapcov, ale na mojom celkovom presvedčení to nič nemení. A ak bol môj pohľad na výkonnom výbore prehlasovaný, nezostáva mi nič iné, len to akceptovať.

Zároveň som v takej organizácii ale nechcel ďalej vystupovať," priznal Handzuš pre bezfrazi.cz.

Jaroslav Halák Čítajte viac V strehu je aj na lavičke. Brankár Halák predviedol zákrok večera

Rozhodnutie v ňom dozrelo, keď sa autom vracal z rokovania v Bratislave do Banskej Bystrice, kde pôsobí v tamojšom hokejovom klube.

Následne stanoviskom oznámil, že rezignuje na všetky svoje zväzové funkcie. Sám priznal, že to nebolo jednoduché.

"Na zväze sa zišla partia, s ktorou sme sa dohodli, že ideme posunúť slovenský hokej ďalej.

Pracuje tam množstvo šikovných a správnych ľudí, ktorých si veľmi vážim, niektorých z nich som predtým sám prehováral, aby do toho išli, a teraz som ich opustil, odišiel som od rozrobenej práce.

Cítil som sa ako zradca. Na konci všetkého však stojí jednoduchý fakt, že som sa spýtal sám seba, čomu verím a čo považujem za správne a odpoveď bola veľmi jednoduchá. Nechcel som žiť s tým, že som konal proti svojmu presvedčeniu," doplnil Handzuš.

00. Dominik Hašek - hlavná foto Čítajte viac Hrdina či klaun? Hašekova kritika rozdeľuje. Trafilo ho veľa pukov, odkazujú Rusi

Nepáči sa mu, že bežní obyvatelia i verejne známe osoby a autority sa schovávajú pred zodpovednosť. Handzuš takému postoju nerozumie.

"Ľudia dnes mnohokrát nechcú verejne vyjadriť svoj názor, aby si nenarobili zle. Podľa mňa je pritom nutné dať najavo, čo sa mi nepáči.

Pretože keď zostaneme všetci ticho, hoci sa okolo deje niečo proti nášmu presvedčeniu, kam bude smerovať naša spoločnosť? Naša sloboda?

Po šesťdesiatom ôsmom museli byť Čechoslováci ticho, ale teraz nemusia. So mnou teraz veľa ľudí nesúhlasilo, iste mi aj nadávali, ale to je tak všetko. Mohol som sa zachovať slobodne, vyjadriť svoj názor, bez obáv, že príde trest," uzavrel Handzuš.

Ako vstúpili slovenskí hokejisti do NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Michal Handzuš, 2 góly - 9 asistencii - 11...

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš