Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš zdvíha varovný prst: Mládežnícky hokej v Bystrici je v kritickej situácii

Mládežnícky hokej v Banskej Bystrici je pre zmeny v spôsobe financovania mestského zimného štadióna v kritickej situácii.

07.02.2023 12:30
HOKEJ-MS: Tréning slovenskej reprezentácie Handzuš Foto: ,
Michal Handzuš.
debata (2)

Novinárom to na utorkovom brífingu v Banskej Bystrici povedal predseda klubu Barani Michal Handzuš.

Pripomenul, že samospráva ich žiada financovať prevádzku zimného štadióna sumou 160-tisíc eur ročne. Dodal, že tento rok však vyčlenila Banská Bystrica na prevádzku zimného štadióna 1,3 milióna eur.

Podľa jeho slov je to historicky najvyššia suma v meste. „Problémom však je, že ani za takúto sumu nedokáže zabezpečiť, aby mohli deti na zimnom štadióne trénovať,“ zdôraznil Handzuš.

Konštatoval, že je absurdné, aby rodičia a mládež doplácali za niečo, na čo sú vyčlenené peniaze z verejných zdrojov.

Gerlach Prešov Čítajte viac Najslovenskejšie meno v lige má Američan. Vábia ho kandidáti na titul

„Sme verejno-prospešný subjekt, ktorý využíva tento štadión. Keď je naň vyčlenený vyše jeden milión eur, nerozumieme, prečo máme ešte doplácať,“ podotkol bývalý slovenský hokejový reprezentant s tým, že táto situácia nie je podľa neho pre energetickú krízu.

„Banská Bystrica má ceny energií ako minulý rok, za veľmi zvýhodnenú cenu,“ uviedol.

Poznamenal, že ak bude musieť klub doplatiť 160.000 eur, rozpadne sa jeho členská základňa. „Nenechajme to tak, aby deti museli končiť pre vysoké poplatky,“ dodal Handzuš s tým, že situácia sa týka približne 400 detí.

Halák Rangers Čítajte viac Halák má skvelú fazónu, jeho víťazná séria pokračuje

Na financovaní časti prevádzky zimného štadióna v meste sa bude od polovice aktuálnej sezóny podieľať napríklad aj HC'05 Banská Bystrica.

„S hokejovým klubom sme podpísali dodatok na rok 2023, čo znamená, že bude financovať svoju prevádzku vo výške približne 150.000 eur ročne. Je to jediná cesta, ako zabezpečiť fungovanie zimného štadiónu aj naďalej,“ ukončil primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mládež #hokej #Michal Handzuš #Banská Bystrica