Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Útok Hašeka neostal bez odozvy: Šéf NHL Bettman Čecha schladil

Legendárny Dominik Hašek považuje pôsobenie syna Alexandra Ovečkina v Zápase hviezd NHL za pľuvanec do tváre obetiam vojny na Ukrajine. Reakcia na bývalého českého brankára na seba nenechala dlho čakať.

06.02.2023 11:00
Collage Maker-06-Feb-2023-07.51-AM Foto:
Dominik Hašek a Gary Bettman.
debata (78)

Hašekovi sa nepáčilo, že vedenie NHL dovolilo počas víkendového Zápasu hviezd vystupovať na ľade malému Sergejovi, synovi ruského kanoniera Alexandra Ovečkina.

„NHL klesla na úplné dno! Nechať Ovečkinovho syna vystupovať na ľade je pľuvancom do tváre približne 500 zabitým, tisíckam zranených a desaťtisícom unesených ukrajinských detí. NHL a Gary Bettman musia za tento ohavný čin zaplatiť,“ napísal Hašek na Twitteri.

Olympijského víťaza z Nagana 1998 rozladila asi skutočnosť, že malý Sergej patril medzi hlavné postavy v reportážach televízii, ktoré informovali o Zápase hviezd NHL.

Netrvalo dlho a na Hašeková slová zareagoval aj šéf NHL Gary Bettman. „Nemyslím si, že hovorí za českú vládu, ani za český ľud. Ale má právo na svoj názor, s ktorým mimochodom nesúhlasím,“ napísal Bettman.

Prestrelka medzi Hašekom a Bettmanom nadväzuje na ich predchádzajúce spory, ktoré rozpútala už takmer rok trvajúca vojna na Ukrajine.

V októbri Hašek napríklad namietal na štart ruských hokejistov v otváracích zápasoch NHL, ktoré hostila česká metropola. A popri tom žiadal aj odstúpenie Bettmana.

Malý Ovečkin zabával Američanov. Je to morálne? Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Sergej Ovečkin zažil magickú noc. Jeho otec je...

© Autorské práva vyhradené

78 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Dominik Hašek #Zápas hviezd NHL #Gary Bettman