Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Má schopnosti hráča NHL. Zámorský expert chváli mladého Slováka

Slovenský hokejový útočník Filip Mešár ukazuje vo svojej prvej sezóne v Severnej Amerike dve tváre.

01.02.2023 18:58
Filip Mešár Foto:
Filip Mešár.
debata (1)

V úvode sa Mešárovi darilo, pravidelne bodoval v drese tímu kanadskej juniorskej OHL Kitchener Rangers a na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov bol najproduktívnejší Slovák. Po šampionáte však nazbieral len tri body v prvých ôsmich zápasoch.

Podľa zámorského experta Scotta Wheelera z magazínu The Athletic sa 19-ročný krídelník môže raz presadiť v NHL, zaradil ho na 4. miesto vo svojom rebríčku 15 najväčších nádejí klubu Montreal Canadiens.

Jozef Čapla Čítajte viac Vynašiel ohnutú hokejku. Zomrel bývalý reprezentant ČSSR

„Je prvotriedny korčuliar, ktorý rád má puk hokejke. Vie hrať pri mantineloch aj v strede klziska, využiť voľný priestor na prihrávku alebo sám vyslať na brankára nebezpečnú strelu,“ vymenoval Wheeler prednosti Mešára.

Podľa neho dokáže Slovák oklamať súperov zmenou rýchlosti, napáda so sebadôverou a vyniká rýchlou hrou. „Využíva rýchlosť na zvýšenie tempa hry alebo získavanie odrazených pukov. Má schopnosti hráča NHL a dokáže vyhrať viacero osobných súbojov za sebou,“ uviedol Wheeler.

Martin Fehérváry Čítajte viac Dôležitý triumf pre Washington. Feherváry bol v zápase aktívny

Našiel však aj negatíva. „Aj keď je veľmi zručný vo viacerých oblastiach, panujú u neho obavy, že nie je dostatočne robustný a nemá schopnosť rozhodovať zápasy, aby z neho raz mohol byť špičkový hráč v NHL,“ skonštatoval expert.

Mešára si Montreal vybral na vlaňajšom drafte nováčikov do NHL z 26. miesta. V tejto sezóne odohral za Kitchener 28 duelov a nazbieral v nich 27 bodov (12+15).

Nádeje ďalšieho draftu NHL na MS do 20 rokov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Connor Bedard - útočník/Kanada.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #OHL #Filip Mešár #Kitchener Rangers