Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Exmanažér Mladej Boleslavi o Slovákoch: Lacný tovar bez tabuliek

Ôsmym slovenským hokejistom, ktorý si pripísal v tejto sezóne štart v NHL, sa stal v stredu Miloš Kelemen. Vlani pritom pôsobil v Mladej Boleslavi. A ani zďaleka nebol jedinou slovenskou posilou v českom tíme.

29.01.2023 16:39
Miloš Kelemen Foto: ,
Miloš Kelemen v drese Arizony počas svojej premiéry v NHL.
debata

O Slovákoch sa pre sport.cz vyjadril bývalý športový manažér Mladej Boleslavi a niekdajší český reprezentant Václav Nedorost.

Ako manažér sa podieľal v priebehu troch rokov na mnohých prestupoch. Voľba posíl zo slovenskej extraligy bola častá. „Verili sme, že na Slovensku je potenciál. Ukazovalo sa to na chlapcoch na majstrovstvách sveta, aj na tých mládežníckych,“ skonštatoval Nedorost.

Madison Square Garden. Čítajte viac Je to facka do tváre. Hokejisti NY Rangers odignorovali akciu pre LGBTI+

Zamerali sa na Slovákov, začali ich sledovať a nadviazali kontakty s hokejovými agentmi. V NHL sa mohli proti sebe postaviť Kelemen a Pavol Regenda. Toho však Anaheim v decembri poslal do San Diega v KHL. Aj Regendu si v Mladej Boleslavi vyhliadli. Ale napokon sa mu napriek zmluve s českým tímom naskytla možnosť odísť do zámoria.

Zo Slovenska prišli napríklad aj Adam Zbořil, alebo Pavol Skalický. Hokejisti spod Tatier mali a majú pre Čechov značnú ekonomickú výhodu. „Náš tím urobili lacnejší. Neboli to zmluvy, ktoré mali nejakí top hráči. Takže veľmi lacný tovar a ešte k tomu bez tabuliek," uviedol Nedorost.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BK Mladá Boleslav #Miloš Kelemen #Pavol Regenda