Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svet z nej omdlieva a Slovenka do mikrofónu IIHF len tak tvrdí: To je normálka

Nela Lopušanová, štrnásťročná Slovenska, ktorá na MS dievčat do osemnásť rokov zaujala nevšedným umom, si získala hokejový svet. Jej kúsok proti mladým Švédkam si na sociálnej sieti Twitter dokonca všimla aj jedna z najväčších hokejových hviezd Hilary Knightová. Zmohla sa len na jeden emotikon.

13.01.2023 16:08
Nela Lopušanová Foto:
Nela Lopušanová.
debata (16)

Hodnotiť človeka v štrnástich rokoch je zrejme predčasné, ale o Lopušanovej hádam už teraz môžeme povedať, že z nej rastie veľká hokejistka. Dokázala to aj počas šampionátu, keď ťahala výber neraz aj o štyri roky starších dievčat.

Človek by si myslel, že takýto šampionát je mimo záber mainstreamu. No možno aj je, lenže Lopušanová svojimi kúskami z neho spravila veľký hit. Všímajú si ju aj kanadské televízne stanice, napríklad aj TSN, ktorá na webe skomolila jej meno na Lopusansanova.

Zámorské médiá pripomínajú ešte jednu vec – na šampionátoch do osemnásť rokov dosiaľ nikdy nebodoval žiadny 14-ročný hokejista alebo hokejistka.

Jej deväť bodov prekonalo aj Johna Tavaresa a zaostáva jedine za Connorom Bedardom, ktorý ich ako hráč U16 získal na MS osemnásťročný viac.

Mladú Lopušanovú po zápase so Švédskom postavili pred mikrofón IIHF – tlmočníčku jej robila spoluhráčka Lily Sternová. „Ja ani neviem, skúšam to na tréningoch aj v zápasoch a ono mi to vychádza. U mňa je to také normálne,“ povedala na margo parádnej finty, ktorá v hokejovom svete nesie meno Michigan.

Reportéra jej následne pripomenula, že je vôbec prvou ženou, ktorá na MS použila túto krásnu fintu. „Je to moc super, som rada, že som to mohla byť ja. Je to veľká pocta,“ dodala.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Nela Lopušanová