Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hašek opäť páli ostrými. Teraz si vybral súkromnú TV

Kedysi chytal puky do lapačky, dnes je z neho bojovník proti všetkému ruskému na medzinárodnej scéne.

14.01.2023 13:40
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (25)

Legendárny brankár Dominik Haše bol proti účasti ruských hokejistov na zápasoch NHL v Prahe, pred nedávnom zase vyzval v otvorenom liste niekoľko športových federácií a organizácií na zákaz ruským športovcom štartovať v rámci svojich súťaží. Tentoraz si vzal na pranier televíziu Nova, do ktorej sa tvrdo pustil na sociálnych sieťach.

Už od februára minulého roka, kedy odštartovala ruská vojnová agresia na Ukrajine, dáva o sebe – predovšetkým na sociálnej sieti Twitter – veľmi často vedieť. Jeho postoj na tamojšie dianie sa postupne prerástol české hranice.

V októbri sa prostredníctvom podpory domácich úradov snažil o neúčasť ruských hokejistov na dvojzápase NHL v Prahe, bojuje aj za celkové vyhostenie ruských športovcov zo všetkých medzinárodných súťaží.

Zatiaľ takmer všetko márne…

Dominik Hašek Čítajte viac Vytrvalý kritik, mizerný podnikateľ. Hašek prišiel o milióny

Hrdina olympijského turnaja v Nagane dal o sebe opäť vedieť. Oprel do vysielania televízie Nova, ktorá už niekoľko rokov pravidelne prenáša zápasy najslávnejšej hokejovej ligy sveta. Aj s niekoľkými desiatkami ruských hokejistov v akcii.

„Ako dlho budete ešte prenášať zápasy NHL a tým sa spolupodieľať na podpore ruskej agresie a zločinov?“ pýta sa Hašek vo svojom príspevku. „Alebo snáď neviete, že ruskí hokejisti v NHL sú obrovskou reklamou na ruskú vojnu a zločiny? Koľko musí ešte umrieť ľudí, kým prenosy zastavíte?“ dodáva.

Medzi svojimi followermi však až taký úspech nežne… Je medzi nimi viacero kritikov.

Rusko, futbal Čítajte viac Embargo na Rusov až tak neplatí. Pár klubov z EÚ si v tichosti dohodlo zápas

„Dominik, toto je už príliš. Nepozerám Novu, ale platím si NHL.TV. Znamená to, že by sa mala zrušiť aj táto služba?“ pýta sa v reakcii jeho z jeho fanúšikov. „Všetci sme proti Rusku ako vy, ale NHL je NHL, kde by sme sa potom my obyčajní ľudia, čo máme radi hokej, na to mohli pozerať?“ argumentujú ďalší.

Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu je však nezlomný. „Záleží, čo pre vás znamená viac. Je to ľudský život alebo pozeranie sa na hru, pri ktorej sledujete reklamu ruskej agresie na Ukrajine? Pre mňa bude vždy viac ľudský život ako aj tá najkrajšia hra na svete,“ odpovedal Hašek.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hašek