Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Z Gajana je superstar. Renomovaný expert mu predpovedá neskutočné veci

Na svetový šampionát dvadsaťročných necestoval v pozícii slovenskej jednotky. Ani dvojky. Pôvodne sa s ním počítalo ako so záskokom. Po dvoch týždňoch je všetko inak a predpovede naruby.

07.01.2023 12:40
Adam Gajan Foto: ,
Adam Gajan zasahuje pri šanci Dansa Ločmelisa.
debata (1)

Adam Gajan v Kanade zaujal celý hokejový svet. Brankár juniorského tímu Green Bay z amerického Wisconsinu mal na MS fantastické čísla a predovšetkým jeho zásluhou Slováci vo štvrťfinále takmer vyradili Kanadu – neskoršieho víťaza.

Rodák z Popradu sa stal najlepším brankárom turnaja a dostal sa do pozornosti renomovaných hokejových expertov. Jeden z nich – Corey Pronman – mu predpovedá hviezdne mesiace.

„Gajan bol na šampionáte skvelým a jedinečným príbehom. Nebol ani na počiatočnej súpiske Slovenska, pozvali ho až na poslednú chvíľu a rýchlo sa stal jedným z najlepších hráčov na turnaji,“ opisuje Kanaďan jeho story.

„Slovákov doviedol k výhre nad USA a takmer zdolal Kanadu. V minulosti sme videli, ako sa z ničoho nič vynorili brankári a odohrali veľký turnaj, neboli však perspektívni. Adam však meria 193 centimetrov a má postavu i schopnosti pre vyššiu úroveň. Náročné zákroky, ktoré urobil, sú typom, ktoré mu predpovedajú budúcnosť v NHL,“ pokračoval Pronman.

„Hlasoval som zaňho ako za najlepšieho brankára na turnaji a myslím si, že bude vybraný v prvom alebo v druhom kole. V lete má šancu stať sa najvyššie draftovaným brankárom vôbec,“ doplnil expert na stránkach theathletic.com.

Gajan Čítajte viac Slovák, ktorý očaril Ameriku. Draft mal predurčený už pred MS
1 debata chyba
Viac na túto tému: #draft 2023 #Adam Gajan #Corey Pronman