Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi sa smejú Čechom. Zrazu ste dôležití, ale s nami by ste dávno boli doma

Medzinárodný hokej majú zakázaný. Za to, že napadli susednú Ukrajinu. Nemohli na lanské seniorské MS, nie sú ani teraz v kanadskom Halifaxe na šampionáte hráčov do 20 rokov. Rusi pykajú a nevedia sa s tým zmieriť.

05.01.2023 13:40
Česko, hokej Foto:
Českí hokejisti do 20 rokov na MS v Kanade.
debata (42)

Keď sa miestni novinári pred pár dňami pýtali trénera hokejovej zbornej Alexeja Žamnova, či sleduje zápasy v Kanade, odvetil, že si prečíta iba výsledky. Všimol si to aj český portál sport.cz.

„Už druhý turnaj v rade úroveň svetového šampionátu katastrofálne klesá. To nie je subjektívny názor, ale to sú fakty, ktoré každý vidí. Tie zápasy nemožno nazvať inak ako hanebnými. Takýchto zápasov by malo byť vo vyraďovacej časti menej a menej, lenže sa naopak stávajú samozrejmosťou,“ napísal komentátor Pavel Panyšev na portáli championat.com.

„Najskôr sa Česi, ktorí sa bez ruskej reprezentácie začali cítiť dôležitejší a slobodnejší, vysmiali Švajčiarom. Keby boli Rusi v Kanade, Česi by pravdepodobne už dávno ukončili svoju púť turnajom a vrátili sa domov. Teraz sa tento národný tím dostal medzi najlepšiu štvorku, keď porazil súpera 9:1. Je to normálne?“ pýta sa Panyšev.

Panyšev potom poukázal aj na výhru USA nad Nemeckom.

Zoznámte sa - kanadský supertalent Connor Bedard Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Bedard sa narodil v júli 2015 vo Vancouvri....

„Švédi, Fíni, Česi, Američania, Kanaďania tiež nezískavajú potrebné skúsenosti a nevyvíjajú sa tak, ako by mohli. Vždy je nutné a dôležité súťažiť s tými najlepšími. Inak môžete ísť von na svoj dvor a súťažiť o medaily z majstrovstiev sveta,“ doplnil novinár.

Na tieto slová zareagoval na Twitteri aj Dominik Hašek, dlhodobý kritik ruskej účasti na svetových podujatiach. „To je presne(ich) problém. Namiesto toho, aby sa spýtali, čo môžu urobiť pre to, aby sa vrátili (nemyslím tým podplácanie funkcionárov), tak hádže vinu na druhého,“ napísal bývalý skvelý gólman.

My len pripomíname, že vo finále MS narazia Česi na Kanadu. My vám zápas – samozrejme – prinesieme ONLINE.

Gajan Čítajte viac Slovák, ktorý očaril Ameriku. Draft mal predurčený už pred MS
42 debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #Dominik Hašek #ruský hokej