Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovák pripomenul Demitru. Už som sa videl, ako plačem, odfúkol si Bedard

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov siahali na MS do 20 rokov na postup do semifinále. Z 1:3 dokázali vyrovnať a v predĺžení mali niekoľko veľkých príležitostí na senzačné vyradenie Kanady. Tú najväčšiu spálil útočník Servác Petrovský.

03.01.2023 12:54
747402084 Foto:
Veľká príležitosť Serváca Petrovského v piatej minúte predĺženia, ktorú zázračne chytil kanadský brankár Thomas Milic.
debata (1)

V piatej minúte predĺženia dorážal puk do odkrytej bránky, ale kanadský brankár Thomas Milic puku nedovolil ľavým betónom prekĺznuť do siete. Veľkú šancu Petrovského si môžete pozrieť tu:

Petrovského dorážke chýbali len centimetre a Slovensko mohlo hrať o medaily. Mladý Slovák neúspešným pokusom pripomenul podobný moment, ktorý sa tiež proti Kanade udial legende slovenského hokeja Pavlovi Demitrovi.

V semifinále olympijských hier vo Vancouvri 2010 mohol pár sekúnd pred koncom proti Kanade vyrovnať a poslať duel do predĺženia. No nepodarilo sa.

Dokonca aj najväčšia hviezdy Kanady, Connor Bedard, už videla teraz v Halifaxe puk v kanadskej bránke. „Myslel som si, že to bude gól,“ priznal po stretnutí Bedard. „Už som sa videl, ako na striedačke plačem.“ 17-ročný najproduktívnejší hráč turnaja bol presvedčený o tom, že je po všetkom.

Adam Gajan Čítajte viac Kanaďania mu tlieskali v stoji. Gajan trhal normy aj v horúčkach

„Nevedel som, že to nebol gól, dokiaľ nezareagovali naši fanúšikovia. Mal som naozaj veľký strach. Vďaka Bohu! Thomas (Milic) je neuveriteľný,“ pochválil kanadskú jednotku Bedard.

O minútu po Petrovského nevyužitej príležitosti potom Bedard fantastickým slalomom pomedzi troch Slovákov rozhodol o postupe Kanady. V semifinále sa stretne v zámorskom derby proti USA. V ďalšom semifinále na seba narazia výbery Česka a Švédska.

Ohlasy po štvrťfinále MS Kanada - Slovensko Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
iihf.com: Connor Bedard skóroval v predĺžení,...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji do 20 rokov #Connor Bedard #Servác Petrovský