Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Kanady prekonal Lindrosa. Na lane má historický rekord Forsberga

Kanadský hokejista Connor Bedard prekonal s 32 bodmi národný rekord Erica Lindrosa v počte bodov na MS juniorov.

03.01.2023 10:48
Connor Bedard. Foto:
Connor Bedard.
debata

Sedemnásťročný útočník zaznamenal vo štvrťfinále proti slovenským reprezentantom dva góly a asistenciu. Svojmu tímu pomohol k víťazstvu 4:3 po predĺžení a postupu do semifinále.

„Predĺženie 3 na 3 je vždy zaujímavé a každý má šancu pomôcť tímu dosiahnuť víťazstvo. Zápas bol veľmi dramatický, pretože Slovensko má dobré mužstvo a hralo lepšie ako v príprave pred turnajom. Musíme vyzdvihnúť výkon Slovákov, ale my sme našťastie našli spôsob ako uspieť,“ povedal Bedard pre hockeycanada.ca.

5 World Juniors Slovakia Canada Hockey Čítajte viac Chvála juniorov: Senzačný Gajan, kvalitní Slováci, žijeme éru Bedarda

Mladík, ktorý bude podľa expertov draftovou jednotkou, má na MS juniorov celkovo na konte už 34 bodov. Na absolútneho lídra Švéda Petra Forsberga stráca ešte 8 bodov.

Bedard prekonal aj ďalšie tri kanadské rekordy, keď sa svojím 15. gólom dostal pred Patsa Jordana Eberleho, potom pridal ešte víťazný a už ich má šestnásť. Zároveň získal aj najviac bodov (21) a asistencií (13) na jednom turnaji.

Ohlasy po štvrťfinále MS Kanada - Slovensko Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
iihf.com: Connor Bedard skóroval v predĺžení,...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji do 20 rokov #Connor Bedard