Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdolalo nás ego, znie z tímu dvadsiatky. Recept na Kanadu načrtol kouč i opora

Slovenskí hokejisti do 20 rokov mohli vo štvrťfinále MS nastúpiť proti Nemecku, napokon vyzvú najväčšieho favorita - Kanadu.

01.01.2023 18:03
Filip Mešár Foto: ,
Filip Mešár pred švajčiarskym brankárom Kevinom Paschem.
debata (3)

V tretej tretine záverečného zápasu v B-skupine vyhrávali slovenskí mladíci nad Švajčiarmi 3:1, no súper vyrovnal a v nájazdoch dokonal obrat.

Po nezvládnutom závere sa vidina postupu zverencov Ivana Feneša z prvej pozície rozplynula a postúpili z tretej pozície.

„Kanada je najsilnejší možný protivník, ktorého sme mohli dostať. Za tretiu tretinu so Švajčiarmi sme si to však asi zaslúžili. Mali sme situáciu vo vlastných rukách a naše ego nás zdolalo,“ citovala Feneša stránka SZĽH.

Slafkovský Juraj Seattle Čítajte aj Slafkovského zachytili pri sledovaní Slovákov. Mal tam byť, reagujú fanúšikovia

Slováci nastúpia proti Kanade v noci na utorok o 0.30 SEČ (19.30 miestneho času). „Čaká nás hokejové peklo, na ľade aj na tribúnach. Treba sa na to pripraviť. Môžeme mať rešpekt, ale nesmieme nastúpiť so strachom.

Ak v hlavách neuveríme tomu, že môžeme uspieť, potom sa to neudeje ani v zápase. Určite nám však nebude stačiť hrať obyčajný hokej,“ dodal Feneš pre hockeyslovakia.sk.

Uvedený zdroj priniesol aj vyjadrenie opory slovenského výberu Filipa Mešára.

„Dôležité bude postrážiť si najväčšie hviezdy súpera a dbať na dobrú defenzívu. Ak budeme držať čo najdlhšie bezgólový stav, Kanaďania budú frustrovaní a potom môžeme udrieť z protiútokov. Myslím si, že určite máme šancu zvíťaziť,“ vravel.

„Kanaďania majú každý rok kvalitný tím plný talentovaných hráčov. Prezentujú sa rýchlym kombinačným hokejom, ktorý je ich najväčšou zbraňou. Zároveň hrajú šampionát v domácom prostredí a bude ich hnať dopredu zaplnená aréna. Nesmie nás to však zastaviť. Potrebujeme hrať naďalej tímovo ako dobrá partia,“ vyhlásil útočník draftovaný v 1. kole Montrealom.

Kanada SR Hokej MS20 príprava Slovensko prehra Čítajte viac Mladí Slováci zabojujú o semifinále proti topfavoritovi. Pozrite si program

Domáce mužstvo Kanady si vybralo slabšiu chvíľku v úvodnom zápase na turnaji, keď šokujúco prehrali s Čechmi. Odvtedy fungujú ako dobre namazaný stroj a ich výkony sa zlepšujú každým zápasom. Smrtiacou zbraňou javorových listov sú predovšetkým presilovky, v ktorých dali už 12 gólov. Žiadny iný tím ich nevsietil viac ako päť.

Mužstvo z pozície kapitána vedie Shane Wright, ktorému Juraj Slafkovský vyfúkol v lete pozíciu jednotky draftu NHL. Ale aj on je v tieni 17-ročného spoluhráča. Connor Bedard potvrdzuje, že je generačným talentom a prirovnania k hviezdnemu Connorovi McDavidovi nie sú náhodné.

Univerzálny útočník nazbieral v štyroch zápasoch úctyhodných 18 bodov za šesť gólov, 12 asistencií a je suverénnym lídrom produktivity celého turnaja.

Kanada Hokej MS20 B Skupina Čítajte aj Silvestrovská dráma bez víťaznej bodky. Takto Slováci prehrali so Švajčiarmi

„Teší ma, že sa každým zápasom zlepšujeme. Fungujú nám presilovky, výborne chytá brankár. Štvrťfinále bude náročné, ale musíme ho zvládnuť. Vieme, že máme kvalitu na titul,“ vraví Bedard.

Slováci nastúpili proti vtedy ešte nezohratej Kanade v prípravnom zápase, štyri dni pred štartom turnaja prehrali 1:6.

Za favoritom, ktorého na MSJ ešte nikdy nezdolali, sa v nedeľu sťahovali do Halifaxu. Hrať sa bude v hale Scotiabank Centre s kapacitou viac ako 11-tisíc divákov, očakáva sa vypredané hľadisko.

V pondelok sa uskutočnia aj ďalšie tri štvrťfinálové zápasy. V Halifaxe nastúpia Česi proti Švajčiarom, v Monctone si zmerajú sily Američania s Nemcami a Fíni so Švédmi.

Slováci na záver skupiny podľahli Švajčiarom Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
 Adam Žlnka a Peter Repčík sa snažia zastaviť...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #švajčiarski hokejisti do 20 rokov