Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skalp superfavorita? Česi pripomenuli Demitru, kapitán Kanady reagoval jasne

Českí hokejisti do 20 rokov sa v úvodnom zápase MS do 20 rokov postarali o veľké prekvapenie. Domáceho superfavorita Kanadu zdolali 5:2.

27.12.2022 11:22
Shane Wright Foto: ,
Kapitán Kanady Shane Wright počas zápasu s Českom.
debata (8)

Išlo o druhé víťazstvo juniorov spoza rieky Morava nad superfavoritom v ére samostatnosti, prvé v riadnom hracom čase.

O podobný kúsok sa predtým postaral výber Československa v roku 1993. Nova pripomína, že v tom čase v tíme žiaril aj Pavol Demitra.

Jaroslav Chmelář Čítajte aj Wright a spol. zažili na úvod studenú sprchu. Kanada podľahla Čechom!

"Išlo o turnaj, ktorý sa hral vo Švédsku a kde Peter Forsberg zaznamenal zatiaľ neprekonaný bodový rekord (31 bodov v siedmich zápasoch).

Národný tím vtedy zdolal Kanadu 7:4 a vďaka tomuto triumfu si nakoniec prišiel pre bronzové medaily. V zostave sa nachádzalo niekoľko budúcich hviezd českého i slovenského hokeja – František Kaberle, Pavol Demitra, Petr Ton či David Výborný," píše stránka, ktorá zverejnila aj vtedajšiu nomináciu:

Brankári: Pavel Maláč, Igor Murín
Obrancovia: Radim Bičánek, Václav Burda, František Kaberle, Pavel Kowalczyk, Stanislav Neckář,
Pavel Rajnoha, Zdeněk Toužimský, Jan Vopat
Útočníci: Michal Černý, Pavol Demitra, Roman Kaděra, Richard Kapuš, Tomáš Klimt, Kamil Koláček, Patrik Krišák, Tomáš Němčický, Ondřej Steiner, Miroslav Škovíra, Petr Ton, David Výborný.

V kanadskom tíme vtedy nechýbali ani legendy ako Chris Pronger či Paul Kariya.

Web iSport.cz priniesol reakcie zo zámoria.

„Sklamanie je naše nasadenie aj výsledok. Všetci sa musíme pozrieť do zrkadla. Ale od dna sa odrazíme,“ uviedol kapitán domácich hráčov Shane Wright, štvorka posledného draftu, ktorý otvoril skóre a pri druhom góle Kanady asistoval.

„Česko ohromilo Kanadu,“ hlási web NHL.com.

Dalibor Dvorský Čítajte aj Slováci prekonávajú všetkých. V zámorí chvália rozdielového hráča i mašinu

„Ťažko si dokážete predstaviť horší prvý zápas Kanady na MS do 20 rokov. Je tu len jediná dobrá správa, ale dôležitá – systém turnaja zase až tak veľmi netrestá tímy za prehru s veľkým outsiderom v prvom zápase,“ upokojuje situáciu portál Sportsnet.

Kanadská televízia TSN vyjadrila českým mladíkom uznanie. Redaktor James Duthier pripomenul, že na súpiske Kanady je deväť hráčov draftovaných v 1. kole NHL s Connorom Bedardom a Adamom Fantillim, ktorých to čaká najbližšie v podstate jedenásť. Traja si zahrali v NHL.

Už v utorok nastúpia Česi proti rovesníkom z Rakúska, ktorí začali debaklom 0:11 so Švédmi. Kanadu čakajú Nemci, ktorí odštartujú turnaj dnes o 19.30 SEČ proti Švédom.

Nádeje ďalšieho draftu NHL na MS do 20 rokov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Connor Bedard - útočník/Kanada.
8 debata chyba
Viac na túto tému: #českí hokejisti do 20 rokov #kanadskí hokejisti do 20 rokov