Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čechovi chýbajú na MS Rusi. Špekuluje, či deti môžu za situáciu na Ukrajine

Niekdajší český hokejista Milan Antoš sa vo svojom pravidelnom stĺpčeku zamýšľa nad tým, či by IIHF nemala dať šancu ruským hokejistom zúčastniť sa mládežníckych majstrovstvách sveta do 18 či 20 rokov.

27.12.2022 15:52
SR Hokej do 18 rokov Hlinka Gretzky Cup Rusko TTX Foto: ,
Gólová radosť juniorov Ruska na Hlinka Gretzky Cupe 2021.
debata (26)

Niekdajší hráč Slavie Praha, Plzne či Jihlavy a dnes spolukomentátor Českej televízie sa naposledy venoval štartu MS do 20 rokov, ktoré opäť hostí Kanada.

Antoš by doprial svojim krajanom – ktorí v noci dokázali prekvapivo zdolať domáci výber Kanady – boj o medaily. A Rusom zasa šancu vrátiť sa.

1G3A2544  2 Čítajte viac Prvý tréning, prvé problémy. Nominácia dvadsiatky na MS je známa

"Už dlhší čas rozmýšľam, či na juniorskom šampionáte nechýbajú Rusi. Neviem, či za súčasnú situáciu na Ukrajine môžu deti. Hovorím si, či by nemali dostať príležitosť; či už na MS osemnástok alebo dvadsiatok.

Bez Rusov to pre mňa nebude úplne kompletný turnaj. Verím ale, že aj tak bude šampionát v Kanade divákov lákať, zvlášť keď prebehne už bez covidovej hrozby.

Rusi ale chýbať budú, pretože v mládežníckych kategóriách vždy prinášali obrovské zvraty. Skvele korčuľovali a v individuálnych činnostiach boli úžasní. Jednoducho ale teraz hrať nedokážu, takže na turnaji nebudú," napísal Antoš pre sport.cz.

Nádeje ďalšieho draftu NHL na MS do 20 rokov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Connor Bedard - útočník/Kanada.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #Milan Antoš