Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hašek pritvrdil: Zakážte športovať všetkým Rusom. Celosvetovo a bez výnimiek!

Bývalý český hokejový brankár Dominik Hašek tvrdí, že ruským športovcom by celosvetovo a bez výnimiek mali zakázať účasť na podujatiach.

22.12.2022 12:47
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (45)

Ako referuje web idnes.cz, v otvorenom liste apeluje na vedenie hokejovej NHL, Asociáciu tenisových profesionálov (ATP), Ženskú tenisovú asociáciu (WTA) či ďalšie organizácie po celom svete, aby zabránili Rusom v športovaní.

"Napísal som otvorený list, aby som pritiahol celosvetovú pozornosť k tomu, ako niektoré športové súťaže vo svete prispievajú k vojnovým nepokojom v Európe, ktoré si každý deň vyžiadajú desiatky, stovky a možno aj tisíce životov,“ píše Hašek v úvode listu.

Dominik Hašek Čítajte viac Hašek prezidentom Česka? Legenda naznačuje veľkú vec

Ten sa točí okolo jednej základnej myšlienky – nedovoliť ruským športovcom štartovať na športových podujatiach.

Už teraz sa ruské národné tímy v rôznych športoch nesmú zúčastňovať na medzinárodných súťažiach, vrátane hokejových majstrovstiev sveta či akcie Euro Hockey Tour. Podľa Hašeka to však nestačí.

„Pokiaľ nechceme podporovať ruskú vojnu na Ukrajine, nemôžeme dovoliť ruským športovcom v tomto období súťažiť s nami,“ povedal Hašek a dodal, že ruské hokejové hviezdy ako Alexander Ovečkin, Nikita Kučerov, Jevgenij Malkin či Artemij Panarin by mali okamžite prestať nastupovať v NHL.

Národnosti hokejistov NHL v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Kanada - 337 hráčov (42,8 percenta)...

"Rusko ničí všetky hodnoty, ktoré tvoria základ našej demokratickej kultúry. Tým, že naďalej umožňujete vstup ruských hráčov do vašich súťaží, ste sa rozhodli toto všetko podporiť.

Rusku venujete mnohomiliardovú reklamu na uskutočňovanie jeho agresívnej politiky, a to považujem za neospravedlni­teľné,“ odkázal Hašek zámorskej NHL aj ďalším súťažiam.

Päťdesiatsedemročný rodák z Pardubíc tvrdí, že dodnes zo strany súťaží a športových organizácií nečítal ani nepočul jednoznačné odsúdenie ruskej agresie, vrátane spáchaných zločinov.

"Najhoršie však je, že tolerujete účasť ruských športovcov vo vašich súťažiach. Týmto každá vami organizovaná súťaž vedome daruje Rusku miliardy dolárov na propagáciu jeho agresívnej politiky, pretože každý športovec má pre danú krajinu obrovskú reklamnú a marketingovú hodnotu,“ zakončil hrdina Čechov na zlatých ZOH 1998 v Nagane.

Ako vyzerajú a čo robia legendy NHL? Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Wayne Gretzky (61 rokov) - Lepšieho nebolo....
45 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine