Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dopísal som list. Hašek chystá kvôli Rusom útok na ďalší šport

Česká hokejová legenda Dominik Hašek dlhodobo upozorňuje na ruské zverstvá na Ukrajine a presadzuje izoláciu ruských športovcov na medzinárodných podujatiach. Teraz v tomto smere robí ďalší krok.

16.12.2022 11:00
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (80)

Najväčší ohlas pri jeho snahách vyvolala aktivita pred jesennými zápasmi NHL v Prahe. Aj prostredníctvom lobingu na najvyšších politických miestach sa snažil zabrániť štartu ruských hokejistov v dvoch dueloch NHL. Neúspešne.

Legendárny Dominátor sa zjavne nebude sústrediť len na hokejovú NHL. Ako sám prezradil na sociálnej sieti, tlak bude vyvíjať aj na vedenie profesionálneho tenisu, na predstaviteľov ATP a WTA.

„Dnes som dopísal dopis NHL, WTA a ATP. V nasledujúcich dňoch ho preložím do angličtiny a na budúci týždeň pošlem. Tentokrát, nie ako v marci, keď som písal len NHL, s ním zoznámim aj verejnosť,“ napísal Hašek na účte na Twitteri.

Zatiaľ bližšie nešpecifikoval, čoho by sa mal dopis týkať. No dá sa predpokladať, že opäť sa bude stavať proti ruských a bieloruským športovcom. NHL, WTA a ATP sú prakticky jediné významné športové organizácie, ktoré dovoľujú športovcom z týchto krajín nastupovať na súťažné zápasy.

William Foley. Čítajte viac Anglická Premier League je bez Rusov. Posledný predal klub Američanom

Olympijský víťaz z Nagana po septembrových dueloch NHL v Prahe vyzval okrem iného aj na rezignáciu vedenia najprestížnejšej hokejovej ligy sveta.

„Vedenie NHL v čele s Garym Bettmanom a Billom Dalym nerešpektovalo postoj nášho ministerstva zahraničných vecí, aby ruskí hokejisti nehrali. Pokiaľ súčasné vedenie NHL neodstúpi a nové sa našej demokratickej krajine neospravedlní, nie je NHL v Českej republike viac vítaná," napísal vtedy Hašek.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

80 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #ATP #WTA #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine