Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúce odhalenie zo zámoria. Prasynovec Dzurillu má zmluvu v NHL

Najlepší hokejista Slovenska 20. storočia a brankárska legenda Vladimír Dzurilla má pokrvného nasledovníka. Gólman Matt Murray, ktorý podpísal nedávno s Dallasom Stars nováčikovskú zmluvu, je vnukom Dzurillovho brata Ľubomíra.

17.11.2022 18:45
Collage Maker-17-Nov-2022-06.38-PM Foto:
Vladimír Dzurilla a jeho prasynovec Matt Murray v drese Dallasu Stars.
debata (4)

O zaujímavom rodinnom spojení informoval ako prvý denník Nový Čas. Matt Murray sa narodil tri roky po smrti slovenskej brankárskej legendy a doteraz len málokto tušil o jeho spojení s Dzurillom.

Nečakane to zistil aj útočník Dallasu Marián Studenič počas stretnutia s 24-ročným brankárom. Počas spoločnej večere tímu mu totiž Murray zaželal dobrú chuť v slovenskom jazyku.

5. Juraj Slafkovský Čítajte viac Veľký Slovák robí pokroky. Tréner poradil Slafkovskému koho sledovať

„Samozrejme, z rozprávania starého otca aj mamy dobre viem o všetkých rodinných vzťahoch! Vlado bol môj skvelý strýko. Škoda, že som nemal možnosť stretnúť sa s ním," uviedol pre Nový Čas Murray. V prvom tíme Dallasu sa dlho neohrial a už opäť zarezáva v nižšej AHL v tíme Texas Stars.

Brankár Murray pôsobil v rokoch 2017 až 2022 v univerzitnej NCAA v tíme University of Massachussets a v minulej sezóne sa predviedol v šiestich dueloch AHL.

To vedeniu stačilo na to, aby mu koncom októbra ponúklo jednoročnú nováčikovskú zmluvu s ročným platom 750-tisíc dolárov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Dallas Stars #Vladimír Dzurilla #Matt Murray