Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruská tlač sa uškŕňa. Hokej nie je futbal, tu si bez nás nepípnete

Zámorská hokejová NHL a hráčska asociácia (NHLPA) v piatok rozhodli, že Svetový pohár 2024 sa najbližší február konať nebude a najskôr sa preloží o rok neskôr.

12.11.2022 18:34
Rusko, hokej, Ovečkin, Malkin, Kovaľčuk Foto:
Ilustračné foto
debata (12)

Žiaľ, v súčasných podmienkach nie je možné Svetový pohár v hokeji v tom čase usporiadať. Pokračujeme v plánovaní turnaja, ktorý by sa mal uskutočniť vo februári 2025," píše sa na oficiálnej stránke nhl.com.

Aj keď to zámorská organizácia oficiálne nepriznala, je zrejmé, že významné podujatie nechce hostiť bez ruských hokejistov. V poslednom období sa totiž dostávala pod tlak a napríklad Fíni ju vyzvali k tomu, aby Rusov na turnaj nevpustila alebo sa bude musieť vysporiadať s neúčasťou Suomi.

Pár hodín po tomto rozhodnutí zareagovali na vzniknutú situáciu ruské médiá. Sovjetskij Sport to prijal s úľavou a jemnou iróniou.

„To, že Svetový pohár (starí ľudia si to pamätajú ako Kanadský pohár) sa neuskutoční v septembri, ako vždy, ale vo februári, je veľmi cool! Nie na začiatku sezóny, ale počas jej vrcholu. Rešpekt a ešte raz rešpekt k zámorským manažérom,“ začal svoju úvahu ruský novinár.

„V piatok sa tiež rozhodlo, že sa nebude konať vo februári 2024 ale vo februári 2025. A za to im tiež patrí bravo!“ pokračoval.

Rusko, hokej, Ovečkin Čítajte viac Svetový pohár o rok nebude, vraj nie je správny čas. Spravila to NHL kvôli Rusom?

Potom už pokračoval viac v sarkastickom tóne. Viackrát zdôraznil pozíciu ruského hokeja. „Ďalšia dôležitá nuansa: každý chce mať ruské hviezdy. Toto nie je futbal, kde keď naši chýbajú, nikto na svete si to nevšimne,“ poukázal nepriamo na fakt, že Rusi nemohli nastúpiť do baráže o MS v Katare a každému to vlastne bolo jedno. AJ tak by nepatrili k favoritom podujatia.

„Na ľade je však situácia celkom iná. Každý chce, aby to, o čom sa nesmie hovoriť (autor tým myslel inváziu ruských vojsk na Ukrajinu), sa čo najskôr skončilo. Nikto si nie je istý, že to bude už vo februári 2024 – skúsme to teda presunúť na február 2025. Logika je pochopiteľná,“ zdôraznil.

V ďalšej časti sa zamýšľa nad tým, či by nebolo vhodné organizovať turnaj plný hviezd každý február.

„Napríklad vo februári 2025 by to bol Svetový pohár, február 2026 – olympiáda, február 2027 alebo 2028 – napríklad majstrovstvá sveta. Štvrtý, chýbajúci formát, by sa určite tiež našiel,“ dodal na záver.

Najlepšie platení hokejisti KHL v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
86. Michal Čajkovský (Slovensko/Sibir...
12 debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí hokejisti