Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrý chlapec spod Tatier si po sebe ustelie. Takto v Kanade býva Mešár

Volajú sa Brian a Cailin Daubovci. Majú dve deti ale napriek tomu už 24 rokov poskytujú strechu nad hlavou mladým hokejistom z OHL. V minulosti ubytovali Čechov Dominika Kubalíka a Radka Faksu, súčasné stálice NHL.

12.11.2022 12:24
Filip Mešár Foto:
V tomto dome momentálne býva Filip Mešár.
debata (1)

Novým prírastkom v ich krásnom dome je Slovák Filip Mešár. Portál tvasports.ca spravil s mladým slovenským útočníkom reportáž. Veria, že o pár mesiacov budú môcť povedať, že v ich izbe spali už traja hráča z najlepšej hokejovej ligy na svete.

„Filip je neuveriteľný,“ povedal pre kanadský portál Brian. „Je veľmi dobre vychovaný a mimoriadne skromný. Samozrejme, mohol byť aj nahnevaný, pretože mal zjavne iné ambície ako skončiť tu v Kitcheneri,“ dodala hlava rodiny.

Mešára si 7. júla v 1. kole vybral Montreal Canadiens. Bol to zároveň druhý Slovák po Jurajovi Slafkovskom, po ktorom klub v ten večer siahol. Mešár zanechal v kempe skvelý dojem, pre Pravdu to napokon potvrdil aj renomovaný novinár Stu Cowan, ale aj tak šiel nakoniec do juniorskej súťaže.

„V AHL by mal viac obranných povinností a menej času na útok,“ odôvodnil to Kent Hughes.

Podľa správ zo zámoria však je Mešár spokojný a nikdy nedal najavo nejakú frustráciu. Potvrdzujú to ľudia z klubu a spokojnosť s aktuálnou situáciou naznačila aj rodina, v ktorej žije.

Na Mešára majú Daubovci iba pekné slová…

Izba Filipa Mešára. Foto: Archív rodiny Daubovcov
ezgif.com-gif-maker 1 Izba Filipa Mešára.

„Každé ráno si ustelie posteľ a vo svojej izbe si udržiava extrémny poriadok. Vážne, je to naozaj dobrý chlapec. Rád hovorí o hokeji a má úžasnú schopnosť komunikovať v angličtine, čo naozaj nie je u všetkých Európanov bežné. Na diskusiu s nami si vždy nájde čas,“ pripomína Brian, bývalý učiteľ.

Kitchener by mal byť pre Mešára iba prechodným bydliskom, o rok s ním počítajú vyššie. V AHL alebo dokonca aj v NHL. Slovák si však nič z toho do hlavy nevpúšťa.

„Aby som bol úprimný, snažím sa nevidieť príliš ďaleko dopredu. Sústredím sa na aktuálnu sezónu, aby som ju zvládol čo najlepšie. Mojím cieľom je hrať v NHL čo najrýchlejšie, ale musíte robiť veci v správnom poradí,“ zdôraznil pre kanadské médiá.

So SLafkovským si vraj pravidelne volá. Viac sa pýta, chce vedieť, ako to v profilige chodí. „Hovoríme spolu po všetkých jeho zápasoch. Pýtam sa ho veľa otázok o živote profesionálneho hokejistu. Chcem sa pripraviť a uistiť sa, že keď na mňa príde rad, nebudem prekvapený. Juraj mi povedal najmä to, že nevidí veľký rozdiel medzi hernou úrovňou v prípravných zápasov, kde som hral, ​​a bežných zápasov v sezóne,“ dodal Mešár.

Hokejisti Montrealu na profilových fotkách Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Útočník Juraj Slafkovský
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Mešár