Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Raketový štart mladého Slováka. Pred draftom dáva o sebe vedieť

Slovenský hokejový útočník Samuel Honzek prežíva vydarený vstup do zámorského hokeja. Sedemnásťročný center prišiel v lete do Vancouveru Giants a v juniorskej WHL nazbieral už 13 bodov.

24.10.2022 10:45
Samuel Honzek. Foto: ,
Samuel Honzek reprezentoval Slovensko na MS do 20 rokov.
debata

V noci na pondelok pridal tri body a bol jedným z hlavných strojcov víťazstva nad Kamloopsom Blazers. Honzek prihral na prvý a tretí gól svojho tímu a v závere po individuálne akcii sám upravil na konečných 6:3.

Minútu a 28 sekúnd pred koncom vybojoval puk v strednom pásme pri ľavom mantineli, prešiel popri troch brániacich hráčoch a zoči-voči brankárovi nezaváhal. Honzeka následne vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

Regenda Anaheim NHL Čítajte viac Regenda sa v Detroite nepresadil, päťka pre Haláka

Mladý reprezentant, ktorý sa predstavil aj na augustových MS do 20 rokov, zaznamenal v jedenástich dueloch za Giants už šesť gólov a sedem asistencií a s trinástimi bodmi je na čele produktivity tímu.

Do Vancouveru prišiel z Dukly Trenčín, za ktorú odohral v uplynulej sezóne extraligy dokopy 53 zápasov a nazbieral 14 bodov (10+4). Honzeka si môžu vybrať kluby NHL v budúcoročnom drafte.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vancouver Giants #WHL #Samuel Honzek