Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po nechcenom Slovákovi pália Česi ako pri Verdune. Hašek sa ho zastal

V Česku je okolo Samuela Bučeka veľké haló! O Slováka, ktorý ešte nedávno hral v KHL a keď ho vyhodili, upísal sa Třincu, si obtrie ústa kde-kto. Hokejové osobnosti i médiá. Paradoxne, v Dominikovi Hašekovi, ktorý vojnu na Ukrajine kritizuje najviac zo všetkých, našiel oporu.

21.10.2022 07:10
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (2)

„Pre mňa to vôbec nie je horúca téma,“ potvrdil legendárny brankár v hokejovom programe Příklep na webových stránkach Sport.cz.

Že Buček na začiatku augusta – necelý polrok po rozpútaní vojny na Ukrajine – zamieril do KHL, vidí Hašek ako jeho legitímne rozhodnutie.

„Je to v poriadku. Ničím sa neprevinil, konal podľa zákonov Slovenskej republiky, tak prečo by tam nemohol ísť pracovať? Áno, morálne je to podľa mňa zle a jeho rozhodnutie nepodporujem. Viniť ho ale nebudem,“ vyhlásil slávny hokejista.

Samuel Buček Čítajte viac Česi sú z príchodu Slováka v šoku. Vojnu neriešil, do Ruska šiel pre prachy

"Ak to nezakáže alebo jasne nedefinuje zákon, a za to sú zodpovední naši zákonodarcovia, tak si nedovolím toho chlapca nijako trestať. Naopak sa ho budem zastávať. Od toho by mali byť zákony, aby našich obyvateľov chránili od ruskej propagandy.

A naši zákonodarcovia po zhruba 240 dňoch vojny už dávno mohli pripraviť zákon, ktorý by chránil obyvateľov od ruskej propagandy. Viním ich z toho, že to ešte neurobili," vyhlásil Dominátor.

Dominik Hašek Čítajte viac Boj proti Rusom mu asi nestačí. Hašek žiada odchod šéfov NHL
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hašek #Samuel Buček