Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Státisíce za komercionalizáciu. Aký názov ponesie Zimný štadión Ondreja Nepelu?

Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave bude niesť po novom skrátený názov Tipos Aréna.

12.10.2022 15:11
Zimný štadión Ondreja Nepelu Foto: ,
Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave.
debata (4)

Vyplýva to zo septembrového rozhodnutia bratislavských mestských poslancov, ktorí schválili podpis trojročnej zmluvy medzi mestom Bratislava, Správou telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta a národnou lotériovou spoločnosťou Tipos.

Výnosom z prenájmu bude hradená prevádzka štadióna i podpora športujúcej mládeže. Ide o sumu 200.000 eur bez DPH ročne.

Arény tímov hokejovej extraligy a ich kapacita Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
HC Slovan Bratislava. Kapacita: 10 055 divákov.

Podľa riaditeľa STaRZ-u Ladislava Križana však nejde o novú vec, keďže v minulosti niesla hokejová aréna už niekoľko komerčných názvov.

Poukazuje pritom na to, že suma, ktorú hlavné mesto, respektíve správca štadióna získa za komercionalizáciu názvu tentoraz, je päťkrát vyššia ako v minulosti.

Ohradzuje sa voči niektorým tvrdeniam, podľa ktorých malo hlavné mesto predať názov zimného štadióna. Oficiálne športový stánok bude niesť po novom názov Tipos Aréna – Zimný štadión Ondreja Nepelu.

Zmluva medzi zainteresovanými stranami má platiť do 30. septembra 2025. Ročne by mala dať spoločnosť Tipos za umiestnenie reklamných zariadení 200.000 eur bez DPH, teda za tri roky 600.000 eur bez DPH.

Slovan Čítajte aj Hororový úvod, ďalšia prehra. Slovan sa lúči s Ligou majstrov bez bodu

Tieto financie majú byť použité výlučne na prevádzku štadióna aj v súvislosti s predpokladanými extrémnymi cenami za elektrinu, plyn, teplo či vodu, a to najmä od budúceho roka. Negatívny dosah na štadión mala pritom nielen energetická kríza, ale už aj pandémia ochorenia COVID-19.

Nielen predpokladané rasty cien od januára budúceho roka, ale aj náklady na prevádzku Zimného štadióna Ondreja Nepelu, Zimného štadióna Harmincova, pre ktorý je naplánovaná rekonštrukcia technológie chladenia ľadovej plochy, či Plavárne Pasienky by mohli znamenať napríklad aj zvýšenie cien ich nájmov v budúcom roku.

Tým by sa však podľa STaRZ-u znížila, prípade úplne znemožnila dostupnosť ľadovej plochy pre športovo talentovanú mládež, pre reprezentačné družstvá SR i verejné korčuľovanie.

Arény tímov hokejovej extraligy a ich kapacita Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
HC Slovan Bratislava. Kapacita: 10 055 divákov.

Hrozilo riziko, že všetky tri ľadové plochy zimného štadióna alebo časť z nich vrátane rekonštruovanej ľadovej plochy štadióna na Harmincovej ulici by museli byť budúci rok uzatvorené. Mestská príspevková organizácia však bola za to, aby ostali čo najdostupnejšie.

Zmluva medzi hlavným mestom, STaRZ a národnou lotériovou spoločnosťou Tipos nadobudla účinnosť od 1. októbra. Zverejnená je aj v centrálnom registri zmlúv.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
4 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Zimný štadión Ondreja Nepelu #Tipos Aréna