Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanaďan odbil Haška: Dnes si napíše kto chce, čo chce. Netreba to riešiť

Bývalý tréner Colorada Avalanche a vlani aj Avangardu Omsk, Bob Hartley, sa tiež podelil o svoj názor na na dianie, ktoré rozdeľuje hokejový svet.

05.10.2022 06:46
Bob Hartley Foto:
Bob Hartley.
debata (8)

Po putinovej invázii na Ukrajinu dostala ruská reprezentácia dištanc prakticky na všetkých medzinárodných podujatiach. Ohrozený je z tohto pohľadu aj Svetový pohár 2024.

Skúsený tréner si vzal na paškál aj vyjadrenia bývalej brankárskej legendy NHL Dominika Haška, ktorý nabáda profiligu, aby nepúšťala ruských hráčov na zápasy San Jose Sharks – Nashville Predators. Mužstvá sa 7. a 8. októbra stretnú v Prahe.

„Či si viem predstaviť Svetový pohár bez Ovečkina, Kučerova, Malkina, Panarina a ďalších ruských hráčov? Moja zásada je, že nikdy nemiešam politiku a hokej. Nie som politik. Som hokejový tréner. Takéto rozhodnutie nezávisí odo mňa a nevieme, čo bude zajtra. Rozhodnutie nechám na kompetentnejších,“ zamyslel sa Hartley.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...

"Že Dominik Hašek tweetuje, že ruským hráčom zo San Jose a Nashvillu by nemalo byť umožnené hrať v Prahe? Znova poviem, že nemiešam politiku a šport. Nemyslím si, že to treba robiť. A každý človek má právo na svoj názor. V dobe, ako je táto, žijeme tam, kde sú všetci na sociálnych sieťach a vyjadrujú sa.

Môžete byť politik, právnik, lekár, tréner – na tom nezáleží. Nemusíte ani chodiť do školy. Nemusíte mať ani dobre platenú prácu. Lusknutím prstov si sadnete k počítaču a napíšete tam všetko, čo vás napadne. Snažím sa tomu nevenovať pozornosť," cituje Match TV slová Hartleyho.

Alexander Barabanov Čítajte viac Rozhodnuté, ruských hráčov vpustia do Česka. Hašek píše o reklame na zabíjanie
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Bob Hartley #vojna na Ukrajine