Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruský lúpežník sa smeje: Bez nás nie je hokej. Pozrite, čo je zo šampionátu

Komentátor STV ho počas svetového šampionátu 2002 nazval ruských lúpežníkom. To keď hokejový útočník Maxim Sušinskij strelil pár minút pred koncom finále Slovensko - Rusko vyrovnávajúci gól na 3:3. Našťastie tam boli aj Žigmund Pálffy s Petrom Bondrom a zariadili zlato.

01.10.2022 09:10
Maxim Sušinskij Foto:
Maxim Sušinskij v ruskom drese.
debata (8)

Sušinskij, ktorý dlhé roky hrával za Avangard Omsk, sa pripomenul aj teraz. Medzinárodná hokejová federácia IIHF včera rozhodla, že ruskí aj bieloruskí hokejisti sa budú môcť vrátiť do najvyššej divízie MS. Najskôr však v roku 2024 v Česku. Situáciu glosovali viaceré ruské hokejové osobnosti a medzi nimi aj Sušinskij.

„Vidíte, čo sa stalo s majstrovstvami sveta. Myslím, že bez Ruska si organizátori šampionátu zarobili oveľa menej. Záujem o turnaj bol iný. Bez Ruska jednoducho nemôže byť hokej,“ myslí si „ruský lúpežník“.

Rusko, hokej Čítajte viac Šokujúce! IIHF rozhodla, že Rusi sa vrátia priamo medzi hokejovú elitu

„Ohľadom nášho návratu tam je malá poznámka pod čiarou – ‚ak budú sankcie zrušené.‘ A aké sankcie by mali byť zrušené? Hovoria, ako by to bolo: ‚Áno, chlapci, vráťte sa, ale platia sankcie, takže nemôžeme nič robiť,‘“ uzavrel Sušinskij.

Boris Michajlov sa zasa čudoval nad tým, že v hre bola aj myšlienka, že Rusov by preradili do nižšej kategórie. Podľa neho by bol takýto krok absurdný. „Ako že by jedna z najväčších hokejových veľmocí išla do nižšej divízie? No to je cirkus! To nás tiež mohli poslať hrať do Afriky,“ zamyslel sa Michajlov.

Najväčší slovenskí boháči z NHL Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jozef Stümpel - 50 rokov, útočník,...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí hokejisti #Maxim Sušinskij