Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Začína sa súboj o organizáciu MS v hokeji. Prihlášku podali tri krajiny

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) dostala ponuky na organizáciu hokejového šampionátu v roku 2027 z Nemecka, Kazachstanu a Nórska.

24.09.2022 16:34
1. Lanxess Arena Kolín Foto:
Nemecko hostilo naposledy MS v hokeji v roku 2017 v kolínskej Lanxess Arene.
debata (1)

Ako informuje portál Inside the Games, Nemecko je skúseným hostiteľom MS v hokeji, keďže ich usporiadalo už osemkrát. Naposledy to bolo v roku 2017 v Kolíne nad Rýnom.

Nórsko sa usiluje o návrat k hosťovaniu svetovej elity po prvýkrát od roku 1999, keď sa šampionát uskutočnil v Lillehammeri, Osle a Hamare.

Tretí uchádzač Kazachstan doteraz nikdy elitné podujatie neorganizoval. Nemci ešte nespresnili konkrétne dejiská možného šampionátu. Nóri predpokladajú využiť 14-tisícovú Telenor Arenu v Osle a 8-tisícové Trondheim Spektrum.

Kazachstan zase ponúka štadión Barysu Astana (11 400 miest) a Arénu Almaty (12 500). V ďalších týždňoch sa uskutoční kandidatúra jednotlivých krajín a definitívneho hostiteľa vyberú na budúcoročnom kongrese IIHF v Tampere.

Pre doplnenie, v budúcom roku sa MS v hokeji budú hrať v Tampere a Rige, rok 2024 majú vyhradený Praha a Ostrava, v 2025 sú to švédsky Štokholm a dánsky Herning no a o rok neskôr švajčiarske mestá Zürich a Fribourg.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #organizácia #MS v hokeji #kandidatúra