Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejový paradox. NHL chce Rusov na turnaji, IIHF ich odmieta

Zástupca komisára Národnej hokejovej ligy (NHL) Bill Daly podporil začlenenie ruských hráčov na plánovaný Svetový pohár v hokeji v roku 2024 s tým, že by ich rád dostal na turnaj dôveryhodným spôsobom.

20.09.2022 21:30
706009685 Foto:
Bill Daly, zástupca komisára NHL.
debata (6)

V rozhovore pre ESPN Daly uviedol, že pre Svetový pohár v roku 2024 by sa mohla uskutočniť aj minikvalifikácia, o ktorej sa tvrdí, že by sa jej mohlo zúčastniť viacero krajín.

Zástupca komisára NHL dodal, že hoci je príliš skoro na potvrdenie toho, či Rusi môžu súťažiť, dúfa, že to bude možné.

„Určite by sme to chceli a myslím, že by sa to páčilo našim ruským hráčom,“ povedal Daly. „Takže určite by sme im chceli nejakým spôsobom vyhovieť.“

555446133 Čítajte viac Koniec veľkého príbehu. Chára sa lúči s kariérou

Takéto vyjadrenie je v ostrom kontraste s postojom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) k Rusku, keďže z dôvodu prebiehajúcej vojny na Ukrajine platí zákaz činnosti národného tímu.

Reprezentácie Ruska a Bieloruska boli v súlade s odporúčaním Medzinárodného olympijského výboru na neurčito suspendované zo strany IIHF a budú chýbať na budúcoročných majstrovstvách sve­ta.

Michal Krištof, Juraj Slafkovský, Samuel Kňažko Čítajte viac Pôsobivý i dominantný. Slovenský mladík bojuje o NHL ako lev

Naopak, ruskí hráči môžu pokračovať v hraní za tímy NHL a niekoľko Rusov bolo vybraných v drafte NHL začiatkom tohto leta.

IIHF predtým uviedla, že dúfa, že bude zahrnutá do organizácie Svetového pohára v hokeji, ktorý sa naposledy konal v roku 2016.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #IIHF #Svetový pohár 2024