Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je únavné, ako sa v Kanade rieši hokej. No Slafkovský už ukázal, že sa nepo.....

Tomáš Plekanec odohral za Montreal Canadiens deväť sezón. Je tamojšou legendou. Z NHL už odišiel, kariéru dohráva doma v Česku, no to mu nebráni v tom, aby sa podelil o zopár postrehov o Jurajovi Slafkovskom.

22.07.2022 08:38
Montreal, motto Foto:
Juraj Slafkovský v šatni Montrealu.
debata

Šikovný center poskytol rozhovor pre český server cnn.iprima.cz. Témou bol slovenský supertalnet, ktorého si Canadiens nedávno vybrali v 1. kole draftu. Zdá sa, že slávny český hokejista „Slafkovi“ dôveruje.

„Vždy je fajn, keď Česi a Slováci robia meno nášmu hokeju. Iste, už dlhú dobu nie sme jedna krajina, ale stále máme k Slovensku blízko,“ vyznal sa na úvod Plekanec, ktorý si myslí, že Slafkovskému pomohli vydarené turnaje medzi seniormi. Či už olympiáda, kde ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča turnaja, alebo svetový šampionát, kde bol zasa najproduktívnejším Slovákom.

Video

A či sa 18-ročný košický rodák presadí aj v zostave Montralu?

„Záleží, aký bude silný v hlave. Zatiaľ to podľa pohovorov vyzerá, že aj po mentálnej stránke bol dobrou voľbou a mal by obrovský záujem zvládnuť. Presvedčil ich o tom, že sa z nejakého tlaku neposerie. Dúfajme, že to potvrdí aj v praxi. Napríklad vo chvíli, keď sa mu nebude až tak dariť,“ zamyslel sa Plekanec.

Podľa českého veterána je prostredie v Montrale mimoriadne náročné. Už v tejto chvíli si vraj Slafkovský len-tak na večeru nezájde bez toho, aby ho niekto na ulici nespoznal.

Video

„Hráči sú tam v médiách prepieraní dennodenne. Tlak je tam oveľa väčší ako v Amerike. Respektíve je veľmi únavné, ako sa hokej rieši v televízii a na weboch pomaly 24 hodín denne. Záleží, na koľko si to hokejista pripustí, ako s tým vie bojovať,“ doplnil.

Slafkovský po drafte strávil v Montrelae týždeň, kde trénoval spolu s ostatnými nádejami Canadiens. Vyslúžil si trojročnú nováčikovskú zmluvu. Potom sa vrátil domov na Slovensko, momentálne sa pripravuje v Košiciach. Do zámoria by sa mal vrátiť začiatkom augusta.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Kanadský novinár: Naučiť sa bonjour a merci. Potom si nás Slafkovský získa
debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Tomáš Plekanec #Juraj Slafkovský