Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Kanadský novinár: Naučiť sa bonjour a merci. Potom si nás Slafkovský získa

V minulosti hralo v NHL veľa slovenských hokejistov. V ktorého šľapajach by sa mal teraz vybrať?

Mám pocit, že Tomáš Tatar si hokej v Montreale užíval. Prijal všetko, čo so sebou prináša členstvo v zostave Canadiens. V útoku s Phillipom Danaultom a Brendanom Gallagherom sa mu darilo. Verím, že Juraj sa s ním rozprával a dostal niekoľko cenných rád. Zídu sa mu. Takže vravím Tatar – ak Slafkovský pôjde po jeho stope, bude to fajn.

Montreal si pár hodín po Slafkovskom vybral Mešára. Čo si o tom myslíte?

Naozaj som nečakal, že prvé dva výbery Canadiens budú zo Slovenska. Zdá sa, že vedenie klubu má o Mešárovi veľmi vysokú mienku. Hughes priznal, že na základe rozhovorov s obomi hráčmi vedel o ich veľmi dobrom vzťahu, ale že v konečnom dôsledku sa na základe toho nerozhodoval. Bol to vraj len bonus. Je to však dobrá správa, obaja si tak ľahšie zvyknú na tunajšie prostredie. Dvom sa bude ťahať ľahšie.

Bude Montreal po tohoročnom drafte lepším mužstvom?

To ukáže čas. Generálny manažér Hughes má plán, ktorého sa akiste bude držať. Chce hrať rýchlo a štýlovo, no zároveň mať určitú robustnosť – čo je ďalší dôvod, prečo draftovali Slafkovského. Dáva dohromady skupinu mladých hráčov do 23 rokov, túži, aby sa spoločne rozvíjali a napredovali. Slafkovský a Mešár sú v tomto pláne veľmi dôležití.

slafkovský, montreal Čítajte viac Silné slová v šatni. Terč posmechu. Toto je Slafkovského nový domov

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Filip Mešár #Stu Cowan