Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávny Hašek si kopol už aj do Hegera a spol. Píše o base za hranie v KHL

Dominik Hašek, slávny český hokejový brankár, ktorý svoju krajinu doviedol k olympijskému zlatu v Nagane 1998, opäť rozčeril hladinu.

16.06.2022 12:50
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (36)

Je o ňom síce známe, že je za tvrdé postihy pre ruských športovcov vrátane hokejistu Alexandra Ovečkina, teraz však zašiel ešte ďalej.

Jeho reakciu vyvolal slovenský reprezentant Michal Krištof, ktorý podľa správ médií mieri do ruského Vladivostoku v KHL. Podľa Haška je to veľký problém. Tentoraz už nie iba samotného hokejistu, ale aj krajiny ako takej.

„Nezvádzajte to na hráča či agentov. Za toto je zodpovedná slovenská (príp. naša) vláda. Je smutné, že doteraz nevypracovala zákon, ktorý by týmto spôsobom (prácou v Rusku) zakazoval podporovať vojnu,“ napísal niekdajší skvelý gólman na sociálnej sieti Twitter.

4. Michal Krištof Čítajte viac Podľa Rusov sú Slováci verní. Do KHL mieri ďalší z nich

Pod jeho statusom sa objavilo viacero nesúhlasných reakcií. Jeden z čitateľov si nedokázal predstaviť sankciu, ktorou by štát konkrétnemu hráčovi hrozil.

„Samozrejme, môže byť aj odňatie slobody na x rokov. Neuvedomujete si zrejme, že každý tento počin je obrovská reklama na útočnú vojnu,“ odkázal Hašek.

Ten si Rusko ako krajinu zobral v uplynulých mesiacoch niekoľkokrát do úst. Dokonca písal aj vedeniu NHL, aby suspendovalo ruských hokejistov.

Aj kvôli tomu ho denník Sovetskij Sport vo februári nazval nacistom. Hašeka to neprekvapilo ani neurazilo. Rusko totiž považuje za ríšu lží.

SR Bratislava MS2019 ovečkin Rusko ČR BAX Čítajte viac Hašek písal šéfovi NHL kvôli Rusom. Dostal jasnú odpoveď

"Beriem to ako vyznamenanie, keď mi nadávajú ruské noviny, hlasná trúba režimu, ktorý spáchal vojnové zločiny v slobodnej demokratickej krajine. Či je Rusko ríša lží? Presne tak! Niečo sa hovorí a píše, ale deje sa niečo úplne iné.

Ani ma neprekvapuje, že vyhlasovali, že Ukrajinu nenapadnú. Potom vedú „špeciálnu vojenskú operáciu“ a pritom vedú útočnú vojnu," uzavrel Hašek.

662646262 Krištof Čítajte aj Tí Slováci sa pomiatli, znie z Česka. Schytávajú za podpisy v KHL
36 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hašek #Michal Krištof #ruskí hokejisti