Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Montreal vzal Wrighta na večeru, nie Slafkovského. Slovák bol opäť vtipný

NHL Combine v Buffale je šesť dní skúšok a pohovorov. Montreal Canadiens, klub, ktorý si bude tento rok v drafte vyberať ako prvý, nestrácal čas, aby lepšie pochopil Shanea Wrighta. Pravdepodobnú jednotku, ktorá zvádza boj so Slovákom Jurajom Slafkovským.

04.06.2022 10:00
6. Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata (6)

Zatiaľ čo konečné rozhodnutie padne až v júli, očakáva sa, že Canadiens si vyberú práve Wrighta. Aj preto ho generálny manažér tímu Kent Hughes vzal na večeru.

„Večera dáva viac času na rozhovor,“ povedal Hughes vo videokonferenčnom hovore z Buffala. „Dalo nám to šancu zistiť, aký je to človek. Veľmi ma zaujal. Je to vyspelý a inteligentný chlapec.“

Aj Wright vyzeral byť nadšený z prípadnej budúcnosti v Canadiens.

„Myslím, že tam majú veľa dobrých hráčov,“ povedal 18-ročný mladík pre nhl.com. „Myslím si, že v Martinovi St. Louisovi majú skvelého trénera. Pred dvomi rokmi sa dostali až do finále Stanleyho pohára. Myslím si, že určite majú solídny tím a pevnú štruktúru, aby boli v budúcnosti skutočne silným tímom.“

O Wrightovi sa už viac ako rok hovorí ako o kandidátovi č. 1, ale Juraj Slafkovský, ktorý odohral lanskú sezónu za TPS vo Fínsku, v rebríčku talentov poskočil. Predovšetkým potom, ako ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča na olympijských hrách.

Top hráči draftu podľa experta a analýza Slovákov Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
92. Servác Petrovský (SR), center, Owen Sound...

„Snažím sa sústrediť len na seba,“ povedal Wright. „Kontrolujem len to, čo môžem, a robím, čo môžem, aby som sa uistil, že môžem byť prvou voľbou a dúfam, že to vidia aj tímy.“

Podľa posledných informácií absolvoval Montreal večeru s viacerými hráčmi, Slafkovského, ktorého zástupcovia klubu sledovali celý týždeň na MS v Helsinkách, však nezavolali. Podľa kanadského reportéra Scotta Wheelera to však rodák z Košíc prijal s úsmevom.

„Rozhovor, ktorý sme spolu mali, si myslím, že chutil lepšie ako večera.“

Na tohtoročnom NHL combine je 96 hráčov – 63 útočníkov, 30 obrancov a traja brankári. Všetci prešli fyzickými skúškami a v sobotu ich čaká testovanie kondície. Najviac sa však očakáva od tímových pohovorov.

Šimon Nemec Čítajte viac Napätie stúpa: Novinár dal Slovákovi otázku. Zopsul Nemec českého súpera?
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #draft 2022 #Shane Wright