Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Optimista Tretiak: Operácia sa skončí, potom treba obnoviť vzťahy

Vladislav Tretiak potvrdil svoj zámer uchádzať sa o znovuzvolenie za prezidenta Ruskej hokejovej federácie.

29.04.2022 06:30
Vladislav Treťjak. Foto:
Vladislav Treťjak.
debata (2)

Trojnásobný olympijský víťaz je šéfom národnej federácia od roku 2007 a dúfam, že sa mu podarí predĺžiť mandát o ďalšie štyri roky.

Tretiak bol takmer desaťročie aj členom Rady IIHF, no vlani musel z tejto pozície rezignovať v súlade so sankciami Svetovej antidopingovej agentúry voči Rusku.

IIHF krátko po invázii na Ukrajinu zakázala Rusku účasť na medzinárodných súťažiach a odobrala krajine aj práve usporiadať budúcoročné MS v Petrohrade a aj svetový šampionát juniorov.

Rusko, hymna, hokejisti Čítajte viac Ďalší úder pre Rusov. IIHF im zobrala aj budúcoročné MS

Napriek medzinárodnej izolácii vyjadril Tretiak odhodlanie zlepšiť vzťahy Ruska s IIHF keď vo voľbách, ktorá sa budú konať 19. mája, uspeje a bude znovuzvolený za šéfa ruského hokeja.

„Človek by nemal opustiť prezidentský post vzhľadom na súčasný vývoj,“ uviedol Tretiak v správe štátnej tlačovej agentúry TASS. „Operácia na Ukrajine sa skončí a potom musíme obnoviť vzťahy.“

Podľa neho je ťažké vstrebať, čo sa dnes deje vo svete a ako sa politika zamiešala do športu. „Odobrali nám dvoje majstrovstvá sveta. Ale mám dobré vzťahy s IIHF a budeme sa spoločne usilovať o uznanie a spoluprácu v mene Medzinárodného olympijského výboru,“ uviedol Tretiak.

Leonid Kučuk Čítajte viac Genocída, odsúdil činy ruských okupantov Bielorus, ktorý viedol aj Ďuricu

Nové dejisko seniorských MS v roku 2023 by mala IIHF oznámiť na kongrese počas májového šampionátu vo Fínsku. No Rusi ešte domáce majstrovstvá úplne neodpískali.

Alexander Kiknadze, zástupca riaditeľa Ruskej hokejovej federácie potvrdil, že riadiaci orgán sa voči odobratiu MS plánuje odvolať.

„Ak bude IIHF presadzovať takúto politiku, potom sa možno hokej čoskoro rozpadne,“ uviedol pre agentúru TASS dvojnásobný olympijský víťaz Boris Michajlov.

IIHF uviedla, že rozhodnutie o odobratí turnaja bolo prijaté z dôvodu obáv o „bezpečnosť a pohodu všetkých zúčastnených hráčov, funkcionárov, médií a fanúšikov“.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #vojna na Ukrajine #Vladislav Tretiak