Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Baráž nie je o Jágrovi. Česi riešia helmu s ruským znakom

Maxim Žukov patrí medzi najlepších brankárov v druhej najvyššej hokejovej súťaži v Česku. Dukla Jihlava sa aj vďaka jeho výkonom prebojovala do finále baráže, kde čelí Jaromírovi Jágrovi a jeho Kladnu.

18.04.2022 05:00
Maxim Žukov Foto:
Maxim Žukov v drese HC Dukla Jihlava.
debata (11)

Prvý zápas vyšiel lepšie Kladnu, ktoré v nedeľu triumfovalo 6:3. Žukovovi duel nevyšiel, z 38 striel inkasoval päťkrát. Druhý duel sa hrá dnes.

Pred vyvrcholením baráže české médiá riešili nielen výkony ruského brankára, ale aj jeho helmu. Má na nej veľký štátny znak a ruskú vlajku. Rodák z Kaliningradu má takto vyzdobenú prilbu od začiatku sezóny.

Michael Garnett Čítajte viac Milujúci ľudia, čo stratili všetko. Brankár Slovana pomáha Ukrajincom

Portál Denik.cz prišiel počas série Jihlavy so Vsetínom s komentárom, ktorý vzhľadom na ruskú agresiu na Ukrajine rozoberal brankárovu prilbu.

„V hľadisku zimného štadióna v Jihlave bol celý rad ukrajinských divákov, ktorých priviedli odreagovať sa od ich zložitej životnej situácie solidárni jihlavskí hostitelia. Ako im asi muselo byť pri pohľade na helmu brankára Dukly?“ pýtal sa autor v komentári.

Jeho slová nahnevali asistenta trénera Dukly Karla Nekvasila.

„Ak by sa do neho niekto navážal, že chytal zle, tak to beriem. Ale tento spôsob ma veľmi mrzí. Ostatní chalani to vôbec neriešia. Max je super človek a kamarát všetkých,“ povedal Nekvasil pre iDnes.cz .

Po dvoch zápasoch v Kladne sa séria sťahuje do Jihlavy, ktorá štvrtok (21. apríla) a piatok (22. apríla) hostí ďalšie duely.

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #finále #hokej #extraliga #baráž #vojna na Ukrajine